حجت اله شهبازی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: ۳۵۰ هکتار از باغات استان همدان به کشت گل محمدی اختصاص دارد که سال گذشته از ۳۵۳ هکتار سطح زیرکشت ۶۳۹ تن گل محمدی برداشت شد.
او گفت:استان همدان به دلیل داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمینهای مناسب، مستعد کشت گیاهان داروی بهویژه گل محمدی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در چند سال اخیر کشاورزان با حمایتهای جهاد کشاورزی نسبت کشت گل محمدی و گلابگیری در منطقه اقدام کرده اند.
شهبازی گفت: صنایع تبدیلی در زمینه گل محمدی در شهرستان ملایر و منطقه گنجتپه همدان فعال است.
او گفت: باید زیرساخت لازم برای کشت گیاهان دارویی و کمآببر در استان همدان نیز تقویت شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت:اکنون ۶۰۰ تن گلاب از ۲ کارخانه گلاب گیری ملایر و لالجین در این استان همدان تولید می شود.
به گفته او بیشترین پراکنش کشت گلمحمدی استان همدان مربوط به شهرستان ملایر است.
شهبازی گفت: سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان ملایر در سال گذشته ۱۸۲ هکتار بوده است.
گلمحمدی تقریبا یکی از محصولات کم آب بر است که دارای توجیه اقتصادی بالایی برای بهره برداران این حوزه محسوب میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت:از محصول تولیدی گلمحمدی در سطح استان همدان بیشتر برای عرقیجات و خشک کردن به صورت سنتی استفاده میشود.
او گفت: اکنون تعداد ۳۰۰ واحد کارگاه سنتی استان همدان در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری فعالیت می کنند.
شهبازی تعداد صنایع تبدیلی صنعتی و مکانیزه در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری استان همدان را ۲ واحد صنعتی برشمرد و گفت: این واحدهای صنعتی گلاب گیری و فرآوری گل محمدی در شهرستانهای ملایر و بهار واقع شدهاند.
گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد.
تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می شود.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانههای عرق گیری انتقال داده شود.
گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور محسوب می شود که نیازمند تجاری سازی است.
منبع: ایرنا