علیمحمد طهماسبی بیرگانی گفت: حدود ۲۴ میلیون هکتار کانون گرد و غبار در کشور عراق به عنوان همسایه غربی ایران وجود دارد و این کشور باید مدیریت این کانونها را به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهد.
او می گوید: در قالب برنامههای کوتاه مدت و اضطراری، به زودی گروهی برای ارزیابی موضوع، اقدامات عملیاتی و اجرایی و انتقال تجربه عازم کشورهای همسایه خواهند شد.
طهماسبی بیرگانی می گوید: نشست وزیران ۱۲ کشوری که از منظر گسیل گرد و غبار بر کشور ما تاثیر دارند، در تیرماه امسال در تهران برگزار خواهد شد و قرار است برنامه عمل منطقهای برای حوزه خلیج فارس، به ویژه برای کشورهایی که بیشترین گسیل گرد و غبار را دارند، اجرا کنیم.
دبیر ستاد ملی گرد و غبار میگوید: با تصویب اقدامات پیشنهادی کشور، بتوان در طولانی مدت با همکاری مجامع بین المللی، طرح مقابله با گرد و غبار را با چشم انداز روشنتری پیگیری کرد.
این مقام مسئول گفت: مطالبهگری در زمینه گرد و غبار در مجامع بینالمللی در حال پیگیری است و در آینده تصمیماتی در سطوح بالای کشور اتخاذ میشود.
به گفته طهماسبی بیرگانی، ۲ برنامه عمل زیرمنطقهای گرد و غبار برای غرب آسیا شامل؛ کشورهای عراق، سوریه، ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و برای آسیای میانه شامل؛ همسایههای شرق، شمال و شمال شرق از جمله کشورهای ترکمنستان و ازبکستان تدوین شده است و قصد داریم با کمک کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ SCAP)، مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اپدیم APDIM)، برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) و برنامه عمران ملل متحد (UNDP) برای آنها اقدام کنیم.
شبیه سازی می کنیم ،
شبیه سازی سرکشی ، مثل طوفان ،
گروه هایی مثل مقتدا صدر ایجاد می کنیم ،
پیمان اشراقی،
خلیفه پنجم .