غلامعلی حیدری دیشب در دومین گفت وگوی تلویزیونی با مردم چهارمحال و بختیاری از شبکه استانی جهانبین گفت: دولت سیزدهم در سال نخست فعالیت خود اصلاح اقتصادی را اجرایی و مبلغ یارانه را چند برابر کرد تا مشکلات قشرهای آسیبپذیر کمتر باشد.
رییسجمهور و دولتمردان برای اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها با هدف مبارزه با احتکار و حذف فاصله طبقاتی آبرو گذاشتند اما برخی افراد نگاه سیاسی به موضوع داشتند و نجات ایران را در اولویت کاری ندانستند.
رییسجمهور تلاش کرد تا با افزایش یارانهها، اقتصاد ایران را از آسیبهای جدیتر و بهرهمندی بیشتر بیگانگان نجات دهد تا کمترین آسیب به قشرهای ضعیف وارد شود.
رسانههای گروهی، صاحبنظران و اقتصاددانان مزیتهای این طرح را برای مردم تشریح تا افراد سودجو نتوانند برای احتکار اقدام کنند.
بیشتر بخوانید
افرادی سودجو که بیشترین بهره را از یارانهها داشتند، با اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها نسبت به فضاسازی و برخورد با آن اقدام کردند؛ نیروهای امنیتی، انتظامی و بسیج کمک کردند تا با شناسایی سودجویان، نگذارند بیگانگان و جریان نفاق موج سواری کند و به اموال عمومی آسیب بزند.
برخی از این افراد شناسایی شده که با سرویسهای اطلاعاتی بیگانگان همکاری داشتهاند.
هم اکنون آرامش مطلوب در چهارمحال و بختیاری حاکم است و برای اجرای بهتر طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها در استان بازدیدها و نظارتهای مستمر از بازار انجام و کالاهای اساسی به وفور در بازار تامین و توزیع شده است.
دولت تلاش کرد تا با افزایش مبلغ یارانهها برای قشرهای آسیبپذیر، این موضوع را جبران کند و اکنون علاوه بر وفور کالاهای اساسی در بازار، نظارتها بهمنظور جلوگیری از احتکار افزایش یافته است.
۱۵ میلیون نفر از کشورهای همسایه، از یارانهها دولتی ایران بهرهمند بودن و اجناس یارانهای به این کشورها قاچاق می شد.
تلاش میشود طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها با موفقیت اجرا شود تا عدالت در توزیع یارانهها با هدف برقراری عدالت اجتماعی و بهرهمندی مردم از حقوق خود مورد توجه باشد.
در همین راستا قرارگاه تنظیم بازار در استان بهصورت روزانه تشکیل و از بیشترین ظرفیتها برای انجام نظارتها بهرهگیری میشود.
مردم نسبت به معرفی محتکران و سودجویان اقدام کنند تا برای رفع مشکلات موجود با آنان برخورد جدی و قانونی شود.
حیدری در بخش دیگری از سخنان خود به جذب ۷۵ درصدی اعتبارات سال ۱۴۰۰ چهارمحال و بختیاری تاکنون اشاره کرد و گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال تعهد مالیاتی این استان در بودجه ۱۴۰۱ بخشیده شد.
۷۰۰ طرح نیمهتمام برای تصویب اعتبار در سفر آینده رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است؛ در سفر آیتالله رئیسی به استان از ظرفیت کارشناسان و صاحبنظران بهرهگیری میشود تا تمامی شهرها و روستاهای مهم این استان بهصورت عادلانه از مصوبات سفر دولت سیزدهم به بام ایران بهرهمند شوند.
هیاتهای اندیشهورز در حوزههای مختلف استان تشکیل و فعال شده است؛ در سفر رییسجمهور به بام ایران به اندازه ۱۵ سال اعتبار عمرانی استان مصوب شده است که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اختصاص مییابد.
با حضور معاون اول رییسجمهور و مدیران عامل بانکها قرار شد امسال و سال آینده ۸۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با هدف کاهش نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری پرداخت شود.
با تصویب اعتبارات مطلوب، بخش عمده طرحهای آب استان در حوزههای آشامیدنی، صنعت و کشاورزی امسال بهرهبرداری میشود.
تامین آب پایدار از راهبردهای اصلی مسئولان چهارمحال و بختیاری است؛ با برداشت آب از رودخانهها و سدها و اجرای شبکه انتقال میتوان مشکلات آب پایدار استان در بخشهای آشامیدنی، کشاورزی و صنعت را تا ۲ سال آینده رفع کرد.
اعتبار لازم برای توسعه زیرساختهای جادهای استان پیشبینی و ۲۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل و بهرهبرداری راهآهن شهرکرد اختصاص داده شد.
توجه به توسعه مناطق روستایی ضروریاست؛ بسیاری جادههای چهارمحال و بختیاری امسال و سال آینده تکمیل و بهرهبرداری میشود و زمینه خروج انسان از بنبست فراهم خواهد شد.
وجود ۲ میلیون راس دام در استان زمینه توسعه بخش کشاورزی مکانیزه و توسعه کشت گلخانهای در این استان را فراهم کرده که در این راستا ۲۰ هزار میلیارد ریال مصوب شده است.
با تزریق این اعتبارات به بخش کشاورزی وضعیت باغبانی و زراعت در چهارمحال و بختیاری متحول خواهد شد.
برای تکمیل زیرساختها، جذب گردشگران، سرمایهگذاری و تکمیل طرحهای این حوزه نیز برنامهریزی شده است؛ تلاش میشود تا سند جامع توسعه گردشگری استان در سفر رییسجمهور به بام ایران رونمایی شود.
امسال و سال آینده برای توسعه زیرساختهای گردشگری چهارمحال و بختیاری تسهیلات مورد نیاز اختصاص مییابد و سرمایهگذاران این بخش حذف میشود که به اطلاعرسانی و فرهنگسازی با کمک رسانههای گروهی نیاز دارد.
تکمیل و بهرهبرداری از ورزشگاهها، بیمارستانها و مراکز بهداشتی، درمانی و فرهنگی برای سالجاری و سال ۱۴۰۲ در دستور کار مسئولان ارشد چهارمحال و بختیاری است.
رفع مشکلات مسکن مهر منظریه شهرکرد، الهیه بروجن و لردگان با استفاده از ماشینآلات موجود در استان و همکاری ادارهکل راه و شهرسازی از هفته آینده آغاز میشود.
برای جذب سهمیه ساخت مسکن شهری و روستایی چهارمحال و بختیاری برنامه ریزی و اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است.
در انتصابهای مربوط به دولت سیزدهم در این استان انسانهای جهادی، مردمی، پاکدست، انقلابی و جوان مورد توجه قرار گرفت.
جابجایی و انتصابهای مربوط به مدیران استانداری چهارمحال و بختیاری و فرمانداریها، بخشداریها با سرعت اقدام و انتصاب مدیران کل دستگاههای اجرایی استان از میان نیروهای جوان و پس از انجام مراحل تخصصی از سوی وزارتخانهها انجام شده است.
توجه به افراد نخبه ضروری است؛ در سرکشی چهار ساعته از پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با انسانهای مستعد، توانمند و نخبه مواجه شدم که در فضایی بسیار کوچک در حال کار بودند.
بههمین منظور اعتبار مناسبی گرفته شد تا امسال فضای وسیعی برای این فعالان افتتاح و به جوانان نخبه و توانمند با هدف توسعه دانشبنیان و افزایش اشتغال و تولید تحویل داده شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور در شهرستانهای استان اظهار داشت: پس از پایان این سفرها، حضور در میان مردم بخشها، شهرها و روستاهای استان آغاز میشود.
دولت سیزدهم از ابتدای آغاز فعالیت خود تاکنون برای مبارزه با اشرافیگری، ساماندهی نظام بهداشت و درمان بدون عضویت درFATF، کاهش فوتیهای کرونایی از ۷۰۰ به کمتر از ۱۰ نفر، برنامه ساخت سالانه یک میلیون مسکن، بیمه کردن همه مردم، ارتقای سطح روابط خارجی، مبارزه با حقوقهای نجومی و حضور مستمر در بین مردم تلاش کرد.
سهمیه چهارمحال و بختیاری از ساخت سالانه یک میلیون مسکن در دولت سیزدهم ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در سال است.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.