علی فرهور گفت: برنامههای پیش بینی شده تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و برنامههای بازدید دورهای واحدهای سیزده گانه نیروگاه که از نیمه دوم شهریور سال گذشته با هدف کسب آمادگی تولید برق برای تابستان ۱۴۰۱ آغاز شده بود، تا پیش از پایان اردیبهشت به اتمام رسید.
وی با اشاره به تعداد و نوع فعالیتهای نیروگاه در طول این فصل از تعمیرات یادآورشد: در این دوره از تعمیرات، نزدیک به ۱۸ هزار فعالیت در قالب ۱۷ برنامه تعمیراتی از سوی گروههای سه گانه تعمیرات نیروگاههای بخار و سیکل ترکیبی با تمرکز بر عیب یابی و شناسایی نقاط ضعف واحدها به انجام رسید.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین با بیان اینکه توجه به ظرفیتهای داخلی برای تامین نیازمندیهای نیروگاه، از سیاستهای اصلی این شرکت است، اظهار داشت: قیمت قطعات و تجهیزات نیروگاهی با افزایش زیادی همراه بوده، بنابراین تکیه بر توانمندیهای داخلی و استفاده از قطعات ساخت داخل، ابزاری برای گذر از شرایط تحریمها به ویژه در سالهای اخیر بوده است.
سیاست افزایش بهره وری با استفاده از ظرفیتهای داخلی، مورد نظر قرار گرفت که خوشبختانه با حضور نیروهای جوان و مستعد به همراه متخصصان با تجربه در نیروگاه توانستیم بخش اعظم نیازهای خود را در داخل و استانهای همجوار تامین نماییم.
هم اکنون ۹۵ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه در داخل کشور و با طراحی و کوشش متخصصان خودمان تامین میشود.
وی از شهروندان و مردم ایران تقاضا کرد که برای کمک به تداوم تولید و بهره مندی از نعمت انرژی الکتریکی و کمک به عبور از «پیک تابستان بدون خاموشی»، الگوی مصرف صحیح را رعایت نمایند که با این اقدام، علاوه بر کاهش هزینههای تولید، به هموطنان خود در مناطق و استانهای گرمسیر کشور که نیاز شدید به برق برای مصارف سرمایشی دارند، کمک خواهند کرد.
برای عبور موفقیت آمیز از تابستان ۱۴۰۱ و با هدف پایداری تولید در پیک فصل گرما، برنامه کشیک بحران تابستان با محوریت بازدید از واحدها و پایش وضعیت واحدهای نیروگاههای بخار و سیکل ترکیبی با تاکید مدیریت، از سوی گروه برنامه ریزی تدوین شده است که این برنامه از اردیبهشت تا پایان پیک تابستان، به طور شبانه روزی از سوی کارکنان معاونتهای مختلف اجرا میشود.
نیروگاه شهید رجایی با دارا بودن ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی و توان تولید نامی ۲۰۴۲ مگاوات، حدود ۴ درصد از برق مورد نیاز شبکه سراسری را تامین میکند.