حمید رضا خانکه گفت: قدرت هر کشور به جمعیت جوان آن کشور مربوط است. در شاخص توسعه نیروی انسانی کشور ما در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت سالمند هستند که پیش بینی می شود تا ۲۰ سال آینده این عدد به ۲۵ تا ۳۰ درصد برسد.
به گفته وی در عین حال نرخ باروری در کشور کاهش پیدا کرده است. زمانی باروری به ازای هر مادر بارور در دوران باروری خود ۴.۳ فرزند بوده و اکنون ۱.۶ فرزند است که کاهش زیادی داشته است.
او گفت: موضوعات دیگری مانند مهاجرت جوانان و کشته شدن در حوادث جادهای هستند که اگر مجموع اینها را حساب کنیم تهدید جمعیتی بسیار سنگینی را احساس خواهیم کرد.
به گفته وی امید به زندگی در کشور ما افزایش پیدا کرده، اما امید همراه با بیماری و محدودیت است.
او گفت: کشورهای توسعه یافته اگر امید به زندگی را افزایش میدهند، همراه با سلامت و شیوه زندگی درست است؛ اما در کشور ما جمعیت سالمندان بار مالی زیادی به جامعه تحمیل میکند. اکنون باید از پنجره جمعیتی که در دهه ۶۰ به وجود آمده کمک بگیریم و شرایط را برای امیدواری مردم ایجاد کنیم.
به گفته وی اکنون تمایل به ازدواج و فرزند آوری کم شده است و باید تمامی این تهدیدات مدیریت شوند و در نهایت پیش بینی تاثیرات ناشی از سالمند شدن جامعه و آمادگی کشور برای پذیرش این قشر انجام شود.
او گفت: در حد وظیفه خود در دانشگاه تحقیقات خود را به سمتی برده ایم که مشکلات جوانان را در وهله اول استخراج کنیم. در زمینه توانبخشی سالمندان تلاشهایی کرده ایم، اما متاسفانه توانبخشی در حال حاضر منابع و نیروی انسانی مناسب را در اختیار ندارد و این موضوع اولویت اول سیاستگذاران نیست.
به گفته وی در کشور حدود ۱۵ میلیون معلول داریم و ۳۰میلیون نفر به خدمات توانبخشی نیاز دارند. ۱۰ درصد سالمند داریم که آنها نیز به این خدمات احتیاج دارند، اما برای تمامی این مشکلات تنها ۸۰ تخت توانبخشی و یا دانشگاه علوم توانبخشی داریم.
او گفت: با دستوری که جناب وزیر دادند باید تعداد تختهای توانبخشی را افزایش دهیم و آمادگی مدیریت محدودیتهای ناشی از سالمندی را داشته باشیم و خدمات پرستاری خود را افزایش دهیم. باید جوانان خود را امیدوار کنیم تا به فرزند آوری روی آورند و به امید خدا بتوانیم افزایش جمعیت خوبی داشته باشیم.