محمد جمشیدی گفت: تخصیص علوفه، کنسانتره یارانه ای، مرمت و بهسازی چاهها وچشمهها، بازگشایی و آسفالت راههای روستایی، بهرهمندی از تلفن و اینترنت، حل مشکلات فضای آموزشی، بهداشتی و رفاهی، اجرای طرح هادی و بهسازی معابر و برقرسانی به مناطق عشایری، خرید آبشخور، فنس و حصارکشی جایگاه دامها از نیازها و ضرورتهای مهم عشایر چابهار است
او گفت: در شهرستان چابهار ۳۵۴ خانوار با جمعیت هزار و ۶۷۴ خانوار عشایر، در دشتیاری ۱۹۰ خانوار با ۸۳۳ نفر جمعیت، در کنارک ۴۵۵ خانوار با ۲ هزار و ۳۹۳ نفر جمعیت و در زرآباد ۶۲۴ خانوار با جمعیت ۲ هزار و ۸۶۹ نفر عشایر سکونت دارند.
جمشیدی گفت: عشایر بخشهای مرکزی و پُلان و پیرسهراب چابهار با دارا بودن ۱۰ هزار و ۷۵۲ راس دام سبک و سنگین، نقش مهمی در تولید گوشت و لبنیات دارند.
او گفت: در بخش مرکزی و پیرسهراب چابهار ۱۵۴ خانوار بالغ بر ۷۳۶ نفر جمعیت عشایر وجود دارد که در ۱۵ سامانه عشایری سکونت دارند و این عشایر سه هزار و ۴۹۰ دام سبک (گوسفند)، چهار هزار و ۲۴۰ راس بز، ۱۴۳ راس دام سنگین(گاو) و ۹۲ نفر شتر دارند.
رئیس اداره امور عشایری شهرستانهای چابهار، زرآباد، دشتیاری و کنارک گفت: در بخش پلان نیز ۲۰۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۹۳۸ نفر عشایر در یازده بخش عشایری سکونت دارند که دارای ۵۷۷ راس گوسفند، ۲ هزار و ۹۹۸ راس بز، ۶۷ راس گاو و ۱۴۵ نفر شتر هستند.
او گفت: ۱۹۰ خانوار با ۸۳۳ نفر عشایر در محدوده شهرستان دشتیاری در یازده منطقه عشایری ساکن بوده و دارای سه هزار و ۲۱۵ راس دام سبک و سنگین ( یک هزار و ۲۶۰ راس گوسفند، یکهزار و ۷۱۰ راس بز، ۱۴۵ راس گاو و ۱۰۰ نفر شتر) هستند.
جمشیدی گفت:۴۵۵ خانوار با ۲ هزار و ۳۹۳ نفر در ۲۰ سامانه عشایری در کنارک ساکن هستند، و این عشایر مجموعا ۶ هزار و ۸۷۴ راس دام سبک و سنگین (یک هزار و ۴۱ راس گوسفند، پنج هزار و ۱۵۰ راس بز، ۱۵۷ راس گاو و ۵۲۶ نفر شتر) دارند.
او اجرای شبکه آبرسانی و تامین آب آشامیدنی عشایر و دامهایشان را از مشکلات عمده عنوان کرد و گفت: تامین تانکر آب یک تا پنج هزار لیتری از نیازهای مهم جامعه عشایری این منطقه است.
رئیس اداره امور عشایری شهرستانهای چابهار، زرآباد، دشتیاری و کنارک گفت: همچنین در شهرستان زرآباد ۶۲۶ خانوار بالغ بر ۲ هزار و ۸۶۹ نفر عشایر در ۲۳ منطقه عشایری ساکن هستند و دارای ۱۲ هزار و ۶۰۲ دام سبک و سنگین(۲ هزار راس گوسفند، ۱۰ هزار و ۲۶۹ راس بز، ۱۷۱ راس گاو و ۱۶۲ نفر شتر) هستند.
جمشیدی گفت: برخی از عشایر در مناطق مختلف حوزه سواحل مکران ییلاق و قشلاق میکنند، و تامین تانکر برای آبرسانی سیار و تامین برق خورشیدی از نیازمندیهای مهم آنها است.
او گفت: بعضا سرقت احشام و از بین رفتن دام های عشایر در حوادث رانندگی از دیگر خسارتهای وارده بر این قشر زحمت کش است که نیاز است در این زمینه هم چاره اندیشی شود.