پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران، برای سومین سال متوالی به تصویب رسید و بر اساس مصوبه اصلاحی شورای پول و اعتبار، تسهیلات کمک ودیعه مسکن در تهران به ۱۰۰، در مراکز استانها به ۷۰ و در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر هم به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافت.
پیش از این، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران برای شهر تهران، مراکز استانها و سایر نقاط شهری، به ترتیب ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان بود.
هم اکنون برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در شهر تهران با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۵ ساله، میزان اقساط ماهانه حدود ۲ میلیون و ۵۳۹ هزار تومان است. سود این تسهیلات نیز حدود ۵۲ میلیون تومان میشود؛ به طوریکه باید در مدت ۵ سال، ۱۵۲ میلیون تومان بازگردانده شود.
همچنین برای تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی هم باید متقاضیان مبلغی حدود یک میلیون و ۷۷۷ هزار تومان ماهانه پرداخت کنند و سود آن حدود ۳۷ میلیون تومان است؛ یعنی متقاضیان درمدت ۵ سال، باید ۱۰۷ میلیون تومان به بانک بازگردانند.
برای تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی نیز، باید متقاضیان ماهانه حدود یک میلیون تومان اقساط پرداخت کنند و میزان سود این تسهیلات در ۵ سال، حدود ۲۱ میلیون تومان است که درمجموع، افراد باید ۶۱ میلیون تومان باز پرداخت داشته باشند.
به گفته آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، اعتباراتی که برای تسهیلات ودیعه مسکن طی امسال در نظر گرفته شده، ۴۰ هزار میلیارد تومان است.
او میگوید که امسال، میزان نظارتها بر روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن بسیار بالا خواهد بود و اجازه دریافت تسهیلات را به متقاضیانی که به صورت صوری قرارداد منعقد میکنند، نخواهیم داد. بانکها هم موظف شدند تمامی این میزان تسهیلات را پرداخت کنند.
آقای محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی گفته، برای نحوه بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، دو مدل تعریف شده که نتیجه آن پس از بررسی بیشتر اعلام میشود و ممکن است میزان اقساط پرداختی طبق مدلهایی که ارائه میشود، تغییراتی داشته باشد.
آقای محمودزاده اعلام کرد، متقاضیانی که پارسال تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کرده اند، امسال هم میتوانند مابه التفاوت این تسهیلات را دریافت کنند.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، متقاضیانی که پارسال تسهیلات ۷۰ و ۴۰ میلیون تومانی دریافت کرده اند، امسال میتوانند ۳۰ میلیون تومان و متقاضیانی که در شهرهای کوچک تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی دریافت کرده بودند، امسال میتوانند ۱۵ میلیون تومان مابه التفاوت تسهیلات پارسال را دریافت کنند.
متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن، همانند متقاضیان ثبت نام طرح جهش تولید مسکن، باید متاهل بوده یا اینکه سرپرست خانوار باشند. تسهیلات اجاره خانه سال ۱۴۰۱ که از سوی دولت ارائه شده، به افراد مجردی که سرپرست خانواده هستند، تعلق نمیگیرد.
تسهیلات ودیعه مسکن امسال همانند سالهای گذشته، به زنان مجرد بالای ۳۵ سال سن که با خانواده زندگی نکرده و در واقع، خودسرپرست هستند و مردانی که سابقا، سرپرست خانوار بوده، اما هم اکنون به دلیل طلاق یا فوت همسر مجرد هستند نیز، تعلق میگیرد.
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، برای اینکه ثبت نام وام ودیعه مسکن، از سوی این وزارتخانه مورد تایید قرار گیرد و متقاضی برای دریافت این تسهیلات به بانک معرفی شود، علاوه بر اینکه متقاضی تسهیلات اجاره خانه باید دارای شرایط لازم باشد، ضروری است تا اجاره نامه ارائه شده از سوی او نیز ویژگی های تعیین شده از سوی دولت را داشته باشد.
بنا به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین ستاد تنظیم بازار، امسال همانند دو سال گذشته برای بازار اجاره سقف افزایش نرخ تعیین شده؛ به طوری که مالکان در استان تهران حق ندارند بیش از ۲۵ درصد نرخهای اجاره خود را افزایش دهند و در شهرهای دیگر هم، هیچ مالکی حق ندارد بیش از ۱۵ درصد افزایش اجاره بها داشته باشد.
به گفته بسیاری از مستاجران در ارتباط با باشگاه خبرنگاران جوان، مالکان این قوانین را رعایت نمیکنند و هنوز سامانه طرح نهضت ملی مسکن برای ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن باز نشده است.
گزارش از محبوبه کباری
با وام اجاره ها سالانه افزایش دارد پرداخت وام را قطع کنید
برای خانه های خالی که اگثرا با مصالح یارانه دار ساخته شده
جریمه نه مالیات (جریمه برابر بااجاره ماهانه) تعلق گیرد
هم افزایش قیمت مسکن وهم اجاره راکد می شود
گفتن 70 میلیون ولی همون 40 میلیون هم نمیدن
مالک خانه امسال کرایه مستاجران را دوبرابر کرده است کدام مرجع رسیدگی به اعتراض است اگر هم اعتراضی می کنی نسبت به افزایش عنوان می کند نمیخواهی خانه را تخلیه کن تکلیف چیست کدام مرجع رسیدگی به این مشکلات مستاجران است
ما یک خانواده ۵ نفری و اجاره نشین هستیم. هرسال صاحبخانه ۴۰ الی ۵۰ درصد روی اجاره میگذارد و ما هیچکاری جز پرداخت نداریم. در غیر اینصورت فقط تخلیه
جمع کنن این سیاه بازیارو یکم بفکر مردم باشن
خانه دارم ، ۳۰۰ متر ، سه خوابه ،
فقط شهر خودم را دوست دارم ، فسا ،
پیمان اشراقی.
۹۰ درصد و شایدم ۹۵ درصد از مستاجران به لحاظ عدم ضامن کسر از حقوق دار عملا نمیتوانند این وام را بگیرند برای خدا این مشگل ضامن که بانک ها جلو پای مردم گذاشتن عنوان و پیگیری کنید ممنونم
گفتن باید به بانک مراجعه کنم
رفتم بانک
بانک میگه هیچ بودجه ای ندادن و وام نمیدیم
فقط توی اخبار ها می بینیم که فلان کارها انجام میشه
پس کی عملی میشه
چه منتی ،همه بانکها این وام با 18درصد سود رو میدن
چه زحمتی میکشید