رویترز در گزارشی اعلام کرد دولت هند برای اولین بار در شش سال گذشته محدودیتهایی را برای صادرات شکر اعمال کرده و طبق دستور دولت این کشور در فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۲ تنها ۱۰ میلیون تن شکر صادر خواهد شد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش قیمت شکر در داخل کشور و کاهش تورم است. دولت هند همچنین از صادرکنندگان در خواست کرد تا برای هرگونه صاردات از اول ژوئن تا ۳۱ اکتبر مجوزهای لازم را بگیرند.
کارخانههای هندی تاکنون قراردادهایی را برای صادرات ۹.۱ میلیون تن شکر در سال مالی جاری، بدون یارانه دولتی امضا کرده اند. از ۹ میلیون تن قرارداد، کارخانهها تاکنون حدود ۸.۲ میلیون تن شکر را صادر کردند.
هند در ابتدا قصد داشت صادرات شکر را به ۸ میلیون تن محدود کند، اما بعدا تصمیم بر آن شد تا به کارخانهها اجازه داده شود تا مقدار بیشتری شکر در بازار جهانی بفروشند. هند بزرگترین تولید کننده شکر در جهان و دومین صادر کننده آن پس از برزیل است. پس از تصمیم هند برای محدود کردن صادرات شکر، قیمت شکر سفید در لندن بیش از ۱ درصد افزایش یافت.
رویترز در ماه مارس گزارش داده بود که هند در حال برنامه ریزی برای اعمال محدودیت بر صادرت شکر به منظور حفظ قیمتهای محلی و نضمین عرضه ثابت در بازار داخلی است. این در حالی است که قیمت گندم طی دو ماه گذشته به بالاترین حد خود رسیده است، زیرا تولیدکنندگان بزرگی مانند روسیه، قزاقستان و هند صادرات را برای محافظت از بازارهای داخلی لغو کردند.
هند دومین صادرکننده بزرگ گندم در جهان بوده، اما امسال تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، دمای هوا در این کشور به شدت افزایش و بارش کاهش یافته است. این امر برداشت محصولات را تحت تاثیر قرار داده است. قبل از اعلام محدودیت صادرات، هند قصد داشت امسال رکورد ۱۰ میلیون تن صادرات گندم را بزند. نارندرا موندی، نخست وزیر هند اعلام کرده بود که این کشور «آماده تغذیه جهان» است.
از سوی دیگر، اوکراین نیز یکی از صادرکنندگان مهم گندم در جهان بود که جنگ در این کشور، روند عرضه را مختل کرد. همچنین تحریمهای غرب علیه روسیه نیز که سهم قابل توجهی از تامین غلات را داشته است، موجب برهم خوردن تعادل در این بازار شده است.