افتتاح نخستین پیش‌دبستانی ویژه کودکان آسیب‌دیده بینایی کشور در مشهد

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی از افتتاح اولین پیش‌دبستانی ویژه نوآموزان آسیب‌دیده بینایی کشور در مشهد خبر داد.

جواد روحانی گفت: این مرکز، اولین مرکز تخصصی دوره پیش دبستانی ویژه نوآموزان آسیب‌دیده بینایی در کشور است که با بروزترین تجهیزات و فضای آموزشی مناسب‌سازی شده، برای نوآموزان آسیب‌دیده بینایی ساخته شده است.

او گفت: تمامی کلاس‌ها، اتاق‎ها، راهروها، سرویس‌های بهداشتی و حتی آسانسور به صورتی ساخته شده‌است که برای دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی مناسب باشد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان رضوی گفت: هدف ما در این مرکز این است که مداخله به‌هنگام داشته باشیم؛ یعنی به محض اینکه تشخیص داده شد که کودکی به مشکل بینایی دچار شده است، توسط والدین، متخصص بینایی‌سنجی یا چشم‌پزشک، به این مرکز ارجاع داده‌شود و ما شروع به ارائه خدمات توان‌بخشی کنیم.

روحانی گفت: در این مرکز کودکان از ۹ ماهگی الی ۶ سالگی پذیرش می‌شوند. در کنار مربی و با آموزش‌هایی که به آن‌ها و والدین داده می‌شود، فرآیند توان‌بخشی این کودکان صورت می‌گیرد. ما در این مرکز پزشک هم داریم که هر هفته یا هر دو هفته یک‌بار، کودکان را مورد چکاپ قرار می‌دهد تا مشکلات کودکان پیشرونده نباشد و به موقع به متخصص بینایی معرفی شوند.

او گفت: این مرکز اتاق چندحسی دارد که با تحریک سایر حس‌های کودک، چهار حس دیگر تقویت شود. کودکی که کم بیناست با آموزش‌هایی که در این مرکز فرا می‌گیرد، می‌تواند در مدارس عادی شروع به تحصیل کند. در خصوص کودکی که بینایی خود را به طور کامل از دست داده است نیز با تقویت هرچه بیشتر حس لامسه و آشنایی با خط بریل به‌راحتی می‌تواند پایه اول خود را در مدارس استثنایی بگذراند در حالی که سایر کودکان نابینا باید حداقل یکسال زمان را صرف یادگیری خط بریل کنند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان رضوی گفت: خدمات این مرکز رایگان است و مانند مدرسه، دارای کد پیش‌دبستانی است. والدین فقط حق بیمه کودک و هزینه برخی از وسایل کودک را پرداخت می‎‌کنند. سرویس‌دهی به کودکان تا ۴ سالگی به عهده خود والدین و بالای این سن به عهده مدرسه است که بخشی از هزینه سرویس را والدین و بخش دیگر را دولت پرداخت می‌کند.

روحانی گفت: در حال حاضر ۴۵ نفر نوآموز در این مرکز ثبت‌نام شده‌اند و خَیری که این ساختمان را احداث کرده‌است، پیش‌بینی ۷ کلاس را کرده که هر ۷ کلاس اکنون دایر است. تراکم جمعیت نوآموز تا ۴ سال در هر کلاس،۴ الی ۷ نفر و بالای ۴ سال، ۶ الی ۱۱ نفر است.

او گفت: اتاق کاردرمانی با تجهیزات اختصاصی، اتاق بینایی‌سنجی، اتاق گفتاردرمانی، اتاق بهداشت و اتاق امور دفتری و معلمان نیز در این مرکز وجود دارد که مجهز به تجهیزات چندحسی، تابلو‌های حسی، وسایل کمک آموزشی، وسایل بازی کودک و سیستم صوتی شبکه‌ای هستند که هشدار‌های مربوطه از این طریق برای کودکان پخش می‌شود.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: سیاست ما این است که برای کودکان پیش‌دبستانی که دارای معلولیت هستند در تمامی گروه‌ها، از این دست موسسات ایجاد شود که مداخله به‌هنگام و آموزش مناسب توسط مربیان متخصص انجام شود.

روحانی گفت: در مشهد دو مرکز تخصصی پیش‌دبستانی ویژه نوآموزان آسیب دیده شنوایی داریم که در این مراکز هم کودکان از ۶ ماهگی در کنار والدین پذیرش می‌شوند و روی تقویت بینایی و سایر حس‌های کودکان کار می‌کنند و بعضی از این کودکان پس از پایان دوره پیش‌دبستانی می‌توانند در کنار کودکان عادی در مدارس حضور پیدا کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار