ولی جهانی گفت: پس از اعلام موفقیت در خصوص ارسال پرونده منظر فرهنگی - تاریخی شهر ماسوله به عنوان تنها نماینده کشورمان به منظور ثبت در فهرست آثار تاریخی یونسکو اکنون باید از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و مذهبی مردم استان گیلان در سطح بینالمللی استفاده شود.
او از اقداماتی چون نصب ۱۳۰ تابلوی راهنمای دو زبانه در منطقه تاریخی ماسوله و همچنین ساماندهی سایتموزه کهنهماسوله در این راستا خبر داد و گفت: جلسات مستمری در سطوح شهرستانی و استانی در ماههای گذشته برگزار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: باید با تلاش شبانهروزی و همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط موانع ثبت جهانی این اثر که مزایایی نه فقط برای شهرستان فومن بلکه برای استان گیلان و کشورمان دارد، از میان برداشته شود.
آقای جهانی ساماندهی سیمهای برق و خطوط ارتباطی مخابراتی، برچیدن سازه فلزی ورودی شهر ماسوله، تغییر محل عوارضی ورودی شهر و انتقال آن به خارج بافت تاریخی، ساماندهی فاضلاب و محوطههای پارک خودروهای مسافران و همچنین تهیه طرح جامع ترافیکی را از جمله این چالشها اعلام کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی نیز در بازدید از روند ثبت جهانی ماسوله گفت: موانع ۱۵ گانهای در مسیر ثبت منظر فرهنگی - تاریخی این شهر باقیمانده است که باید هرچه زودتر و با عزمی جدی و راسخ نسبت به حل آنها اقدامات لازم انجام شود.
به گفته او، دستگاه قضایی از تلاشهای مدیران محلی و استانی در جهت ثبت این اثر حمایت کرده و در صورتی که با هرگونه ترک فعل و اهمالی از سوی مدیران روبرو شود در چارچوب قانون با آنها برخورد لازم انجام خواهد داد.