مجید سرتیپی ضمن گرامیداشت هفته ملی اطلاع رسانی تیروئید گفت: یکی از ارگانهای بدن که وجود آن برای ادامه حیات انسان ضروری بوده، غده تیروئید است، هورمون تولید شده توسط غده تیروئید که به هورمون تیروئید مشهور است، نقش اصلی در تنظیم متابولیسم، عملکرد قلب، تنظیم دمای بدن و بسیاری دیگر از عملکردهای مهم را بر عهده دارد.
او گفت:بهترین زمان برای تشخیص بیماریهای کم کاری تیروئید در نوزادان ۳ تا ۵ روز بعد از تولد میباشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریها دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار در کشور تشخیص داده میشوند، که اگر این افراد شناسایی نمیشدند سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره از ضریب هوشی جامعه کم میشد و بر این اساس با اجرای این برنامه، سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره به ضریب هوشی جامعه افزوده میشود.
سرتیپی گفت: والدین برای غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در ۳ تا ۵ روزگی پس از تولد به مراکز و پایگاههای سلامت مراجعه مینمایند، حتما لازم است والدین نوزادان را ۷۲ ساعت پس از تولد برای نمونه گیری خون از پاشنه پا که اقدامی بسیار بی خطر است به مراکز خدمات جامع سلامت ببرند.
او گفت: به دلیل فقر ید در آب و خاک، مواد غذایی از ید بهرهای نبردهاند. بر این اساس لازم است یک ماده غذایی با ید غنی سازی شود که در ایران به همین منظور نمک ید دار در سبد غذایی خانوار قرار میگیرد و سرطان پستان، فیبروکیستیک پستان و همچنین پوکی اسخوان از جمله بیماریهایی هستند که میتوانند با کمبود ید در ارتباط باشند.