مشاور و دستیار امور ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خودکفایی کشور در تامین دارو و واکسن از اهداف طرح عدالت و تعالی نظام سلامت کشور است.

دکتر علی نمکی در دومین روز از برگزاری هفتاد و نهمین اجلاس مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که به میزبانی مشهد برگزار شد گفت: با تاکید وزیر بهداشت بر برنامه محوری، شورای سیاست گذاری این وزارتخانه که با ۱۸ سال سابقه دارای نقاط قوت و ضعف بود با یک ترکیب، ساختار و ماموریت جدید با استفاده از ظرفیت فکری نخبگان و دانشمندان و کارشناسان احیا و احصا شد.

هفتاد و نهمین اجلاس مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور بیش از ۷۰ نفر از مدیران پرستاری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور و ۴۰ نفر از مدیران ستادی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز هفتم خرداد ماه آغاز شده است و به مدت ۲ روز در مرکز همایش‌های بین المللی شهدای سلامت در حال برگزاری است.

مشاور و دستیار امور ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر این اساس ۲ برنامه شامل یک برنامه کوتاه مدت یا ضربتی سه ماهه از شهریور تا آذر ماه سال ۱۴۰۰ برای واکسیناسیون گسترده برای کنترل عمومی ویروس کرونا که اکنون در یک وضعیت با ثبات در این خصوص قرار دارد و نیز "طرح عدالت و تعالی نظام سلامت کشور" به عنوان برنامه کلان و راهبردی وزارت بهداشت در دولت سیزدهم به عنوان سند بالادستی تدوین شد.

او گفت: در این طرح ۱۶ هدف کلان دنبال می‌شود که شامل تقویت، بازسازی و توسعه شبکه بهداشتی و درمانی کشور، دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت، تامین رضایتمندی گیرندگان خدمت و تعالی خدمات بالینی در مراکز درمانی و پیش بیمارستانی است.

نمکی گفت: ارتقای وضعیت رفاهی و معیشتی دانشجویان و دستیاران رشته‌های تخصصی علوم پزشکی، ارتقا و اعتلای سطح فرهنگی دانشجویان، دستیاران، کارکنان و اعضای هیات علمی، پیاده‌سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توسعه کمی و کیفی مراکز دانشگاهی و بومی گزینی با هدف استقرار عدالت آموزشی و توجه به مناطق کم برخوردار، ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌های کاربردی و بنیادی در راستای پاسخگویی به نیاز‌های جامعه در عرصه سلامت و ارتقای عدالت پژوهشی، از دیگر اهداف این طرح به شمار می‌رود.

مشاور و دستیار امور ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین در علوم پزشکی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، نهادینه سازی و توسعه فناوری‌های سلامت و هدایت طرح‌های تحقیقاتی به سمت نیاز‌های جامعه و خلق ثروت از دانش، از دیگر اهداف این طرح کلان است.

او گفت: امنیت تغذیه، ارتقای ایمنی و سلامت غذا، ارتقای بهره وری خدمات نظام سلامت، بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه سازی طب سنتی- ایرانی، شفاف سازی اطلاعات، مبارزه با فساد و تعارض منافع در نظام سلامت، تامین منابع مالی پایدار نظام سلامت، استفاده حداکثری از ظرفیت مشارکت‌های اجتماعی و تقویت همکاری‌های درون و برون بخشی در نظام سلامت نیز از دیگر اهداف کلان این طرح محسوب می‌شود.

نمکی گفت: دسترسی عادلانه همه آحاد جامعه به خدمات سلامت، عدالت آموزشی، درمانی و پژوهشی، توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی، تقویت و همه گیری و پوشش حداکثری بیمه پایه سلامت، تقویت و ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌های کاربردی و تامین منابع پایدار در بخش سلامت از مهمترین ویژگی‌های طرح عدالت و تعالی نظام سلامت است.

مشاور و دستیار امور ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انتظار می‌رود کارگروه پرستاری ذیل دبیرخانه طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در دانشگاه‌ها زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود و برنامه راهبردی در حوزه پرستاری از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ بر اساس اهداف کلان و اولویت‌های طرح و نیز برنامه عملیاتی سالانه بر اساس برنامه راهبردی تدوین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۳۱ تير ۱۴۰۱
ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را زیاد کنید