محمد میری دیسفانی گفت: امسال در مشهد ۲۲هزارو ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت جو قرار گرفته است و پیش بینی میشود که انشاالله بیش از ۵۵ هزار تن برداشت جو از این سطح را داشته باشیم.
سرپرست جهاد کشاورزی مشهد گفت: متوسط عملکرد جو آبی ۴ تن در هکتار و جو دیم ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار میباشد.
او گفت: شروع کاشت از تاریخ اول مهر آغاز شده و تا تاریخ ۳۰ آذر ادامه داشته است و ارقام کشت شده در سطح شهرستان مشهد عمدتا رقم یوسف، بهمن، نوت، ریحان، بهرخ و ... میباشد.
بیش از ۱۳۰ دستگاه کمباین کار (۳۰ دستگاه کمباین بومی و ۱۰۰ دستگاه کمباین مهاجر) برداشت جو را در این شهرستان به عهده دارند و در این رابطه اکیپهای برداشت متشکل از کارشناسان مجرب مستقردرمدیریت و مراکز جهاد کشاورزی دهستانهای تابعه این شهرستان بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت دارند.
او گفت: هرساله با آغازفصل برداشت غلات، طی نشستی که با کمباین داران منطقه انجام میگیرد، نرخ برداشت انواع کمباین در هرهکتارمشخص میگردد.
درحال حاضر بیش از ۹۵ درصدبرداشت غلات این شهرستان به صورت کاملا مکانیزه انجام میشود و در آغاز روز، به منظور جلوگیری از انتشار بیماری گیاهان، کلیه کمباینها ضدعفونی میشوند.
او گفت: با هماهنگیهای انجام شده با شرکت پخش فراوردههای نفتی، سوخت مورد نیاز کمباینها تأمین و در اختیار کمباین داران قرار میگیرد تا کار برداشت به سرعت انجام شود.
میری دیسفانی گفت: نرخ برداشت هرهکتار جو با کمباینهای استاندارد جو آبی ۹۲۲ هزار تومان و جو دیم ۵۵۹ هزار تومان میباشد.
او در مورد تامین سوخت کمباینهای برداشت غلات گفت: سهمیه سوخت این کمباین های بومی به صورت ماهیانه و کمباینهای مهاجر ۱۵ روزه تامین میگردد به صورتی که برای کمباینهای سبک مثل جاندیر ۹۵۵ و جاندیر ۱۰۵۵، ۶۰۰۰ لیتر در ماه وبرای کمباینهای نیمه سنگین وسنگین مثل کمباینهای نیوهلند، سمپو و کلاس مدیوم ۳۱۰ وهمچنین جاندیر ۱۱۶۵، ۹۰۰۰ لیتر درنظر گرفته شده است.