آقای مرتضی خاتمی گفت: ایران پس از افغانستان، کمترین مالیات را نسبت به دخانیات در کشور وضع کرده است.
بر اساس برخی آمارها، سالانه حدود ۷۰ هزار نفر در ایران به علت بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات فوت میکنند.
۱۰ درصد این آمار اما به این علت است که این افراد در معرض دود سیگار دیگران هستند و ۲۰ درصد از این تعداد را هم کودکان تشکیل می دهند.
به همین جهت برخی کارشناسان و تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار افزایش مالیات بر دخانیات برای کاهش مصرف دخانیات هستند.
با این حال نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ که حالا به قانون تبدیل شده، با نظر کمیسیون بهداشت برای افزایش قیمت سیگار مخالفت کردند.
بر اساس پیشنهاد کمیسیون بهداشت مجلس که در نهایت رد شد، به قیمت خرده فروشی سیگار با نشان ایرانی ۲۳۰ تومان و با نشان بین المللی ۸۰۰ تومان عوارض اضافه می شد.
افزون بر این، قیمت هر نخ سیگار وارداتی ۱۵۰۰ تومان، به بسته های ۵۰ گرمی تنباکوی قلیان داخلی و خارجی ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا می کرد.
این درحالی است که مسئولان دولتی و حاکمیتی بر مقابله با قاچاق سیگار به عنوان یک "اولویت" تأکید کرده اند.
در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با افزایش عوارض مخالفت کرد.
آقای مؤیدی سیگار را "کالای مورد نیاز کشور" خواند و در بخشی از توضیحاتش گفت که "تا ۱۰ سال پیش ۹۰ درصد دخانیات از خارج کشور وارد می شد اما با تولید داخل امروز بیش از ۸۰ درصد سیگار مصرفی در خود کشور تولید می شود."
از سوی دیگر، نماینده قم با استناد به نامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت که آنها با این افزایش عوارض سیگار مخالفت دارند.
آقای امیرآبادی فراهانی گفت: نباید کاری کنیم که سیگار در کشور از شیشه، تریاک و هروئین گرانتر شود؛ با این عوارض دسترسی مردم به سیگار بسیار سخت خواهد شد.
او اضافه کرد که وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه ای به رئیس مجلس تأکید کرده این افزایش عوارض، تولید داخل را با مشکل مواجه می کند.
با این حال پس از اظهار نظرها و مخالفت نمایندگان با افزایش عوارض، برخی از آنها خواستار اصلاح رأی گیری به علت "اطلاعاتی دروغی که به نمایندگان داده اند" شدند.
مجتبی رضاخواه نماینده تهران در نشست علنی ۷ اسفند پارسال گفت که این رأی گیری بر مبنای اطلاعات اشتباه انجام شده و عامل حذف عوارض را "مافیای سیگار" دانست.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز دیروز ۸ خرداد گفته افزایش مالیات سیگار زمینه را برای قاچاق دخانیات فراهم میکند.
آقای پرهام فر اضافه کرده کاهش مصرف دخانیات اقدام برنامهریزی شده فرهنگی و اقناعی نیاز دارد.
بر اساس آماری که آقای خاتمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس ارائه کرد، کمپانی خارجی به سیگار وینستون تولیدی در کشورش باید ۱۴۰ درصد مالیات بدهد اما در ایران ۱۰ درصد مالیات می پردازد.
او گفت: کارخانه های چند ملیتی، بزرگترین برنده نرخ پایین مالیات بر سیگار هستند.
من یه زمانی بنا به دلایلی به خط ملی اعتیاد رفت و آمد داشتم خیلی اوضاع خرابه خیلیییییی! کلی زنگ خور دارند اعصاب می خواد واقعا!
آقایان نماینده بجای صحبتهای مجلس گرم کن وپرهیاهو به دنبال تصویب قانونی باشید که فرهنگ وادب اسلامی وآموزش احکام وکلاسهای قرآنی رایگان در اختیار عموم بخصوص نسل جوان قرار گیرد فرزندان ما تشنه فراگیری هستند متاسفانه ساقیان نمی خواهند نمی دانم چرا ؟
بیچاره شدیم از دست سیگاری
از دست همسایه سیگاری و افیونی پنجره خونه رو هم نمی شه باز گذاشت.
از توی کولر هم بوی گند سیگار می آید
ان شاء الله ریشه سیگار و مواد مخدر برچیده شود
در خاتمه عرض کنم که, سیگار کشیدن دو عامل دارد: عامل اول وابستگی روانی است, و عامل دوم وابستگی "بیولوژیکی, روی دستگاه تنفسی " است. عامل اول را می توان با یک تصمیم کنترل کرد و انهم اراده نکشیدن است. برای شخص سیگاری دیدن عکس هایی از زیان و ضرر احتیات سیگار در تصمیم گیری اش کمک خواهد کرد. وابستگی به سیگار انقدر هم که تبلیغ شده مهم نیست و طی زمان کمتر از یکماه از یاد خواهد رفته و سیستم گردش خون و تنفس سالم همه چیز را آرام آرام ترمین خواهد کرد. انشالله مفید باشد.
چرا بهونه میارید واسه گرونی؟؟؟
چراکه ازشمال تاجنوب
ازغرب تا شرق
انواع سیگارقاچاق!
بخصوص سیگار مارلبرو!!!
فت و فراوان یافت میشود!!!!!
بهتر است دست مافیای سیگارهای خارجی و دلالان قطع شود و سود آن به خزانه واریز شود.
و...
من مجبور شدم از سیمان خودم درست کردم
باید شرایط ورزش مناسب تر بشه
مثلاً تردمیل با قیمت خیلی پایینی تولید بشه