افشین تحفه گر گفت: بر اساس مصوبه یکصدوسی و دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، پنج اولویت فرهنگی استان شامل سبک زندگی ایرانی و اسلامی، زیارت و فرهنگ میزبانی و مجاوری، توانمندسازی فرهنگی اجتماعی حاشیه نشینان، ساماندهی فعالیتهای نوین فرهنگی هنری همچون فضای مجازی، سواد رسانه با تاکید بر تولید محتوا و مدیریت یکپارچه فرهنگی با تاکید بر اقتصاد فرهنگ و هنر مشخص شده است.
سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: این موارد مجموعهای از مسائل است که در چهارچوب ارزشی نظام جمهوری اسلامی ایران و با توجه به ویژگیها و اقتضائات استان مساله تلقی میشود و چاره اندیشی برای آنها از اولویت برخوردار است و در عین حال، می توان با استفاده از یک یا چند اقدام ملی آنها را حل کرده و یا کاهش داد.
او گفت: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی نیز، که اصلی ترین سند بالادستی نظام در عرصه فرهنگ است و بر اساس اصول و ارزشهای اسلام ناب محمدی (ص)، آرمانهای انقلاب اسلامی، رهنمودهای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و اسناد فرادستی نظیر سیاستهای کلی نظام و سند چشمانداز کشور طراحی و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، تدوین و مصوب شده است.
تحفه گر گفت: بر اساس برش استانی، درصدد تهیه برنامۀ عملیاتی و اجرایی این نقشه در سطح استان هستیم که طبق ساختار و فرایند مذکور در آییننامه تدوین و اجرای برشهای استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور مصوب ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در ۲۲۳ اسفند ۱۳۹۹، از ترجمه و تفسیر «اقدامات ملی قابلپیگیری و اجرای نقشه در استان» به برنامه – فعالیتها، با توجه به اسناد، اقتضائات، ظرفیتها و مسائل استان، تهیه و اجرا می شود.
سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: ترویج فرهنگ مجاورت و سبک زندگی رضوی باید در صدر برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور قرار گیرد.
او گفت: گرچه این مسائل با نگاه سیاستگذاری فرهنگی به تفکیک آورده شده است، ولی زمانی که از سبک زندگی، آن هم به نام متبرک رضوی سخن میگوییم، باید با چنان جامعیتی مواجه باشد که برنامهها و اقدامات مترتب بر تمامی ابعاد فرهنگی، در واقع گامی در مسیر نیل به این هدف والا باشد.
تحفه گر گفت: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور با هم افزایی دستگاههای اجرایی، پژوهندگان دانشگاهی و صاحبنظران فرهنگی تدوین شده و مراحل پایانی خود را میگذراند.