محمدعلی محمدی گفت: در زمینه سوادآموزی با عملکرد کلیشهای و در حد رفع تکلیف مواجه هستیم در حالیکه فعالیت این بخش باید متناسب با نیاز جامعه هدف انجام شود.
او در نشست اعضای شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان همدان گفت: امروز با خواندن و نوشتن نیازهای یک فرد در جامعه تامین نمیشود بلکه باید مهارتهای فردی به افراد آموزش داده شود چرا که منشاء بسیاری از آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی نداشتن مهارتهای زندگی است.
فرماندار همدان گفت: برای توفیق در انجام تکالیف سازمانی و اجرای دقیق طرحهای سواد آموزی، داشتن آمار و اطلاعات دقیق ضروری است.
محمدی گفت: نرخ با سوادی در کشور ۹۵ درصد و در استان ۹۵.۶ درصد است، اما آمارهای موجود قابل استناد نیست و باید با هم افزایی دستگاههای مرتبط ضمن شناسایی جامعه هدف برای سواد آموزی به ویژه آموزش مهارتهای مورد نیاز و متناسب با سبک زندگی امروزی در جامعه اقدام کرد.
رئیس شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان همدان ادامه داد: سه کمیته محوری «رصد و آمار»، «فرهنگی و تبلیغات «و «کمیته اجرایی» در این شورا باید تشکیل شود تا با برنامه ریزی مشخص جلسات و اهداف این شورا کاربردی شود که در این راستا میتوان از ایده و توان فکری سایر صاحب نظران نیز بهره گرفت.
به گفته او دهیاران، کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره بهزیستی در شناسایی، معرفی و همکاری برای سوادآموزی افراد بی سواد جامعه هدف میتوانند موثر باشند حتی از توان معتمدین محلات و مساجد حاشیه شهر باید در این خصوص بهره گرفت.
محمدی گفت: نهضت سواد آموزی در گذشته با تشکیلات گسترده و عملکرد متناسب با نیاز آن مقطع فعالیت میکرد، اما امروز در بحث بازماندگان از تحصیل و سواد آموزی به لحاظ کیفی به مراتب مشکلات بیشتری داریم که نیازمند عزم جدی متولیان و همکاری همه دستگاههای اجرایی عضو این شورا است.
بر اساس آخرین آمارها حدود ۹۶ درصد از جمعیت استان همدان باسواد هستند که این آمار ۱۱ درصد از میانگین باسوادی در دنیا بالاتر است.
بر اساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت استان همدان یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۲۳۴ نفر است که تعداد افراد بیسواد در استان حدود ۴۹ هزار نفر اعلام شده است.
منبع: ایرنا