محمد رضایی سطح تاکستانهای این استان را ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت : تاکنون در ۲ مرحله سطح برخی از تاکستانهای این استان به ویژه منطقه بدرانلوی بجنورد برای مبارزه با سفیدک داخلی انگور سمپاشی شده است.
او گفت : این بیماری تابع اقلیم است و شرایط آب و هوایی باعث طغیان آن میشود ،کشاورزان یکبار قبل از مرحله گل دهی سمپاشی داشته اند سمپاشی بعد از گل دهی به کشاورزان توصیه نمیشود.
رضایی گفت : تاکستانهای مناطق گرم استان از جمله گرمه، جاجرم، اسفراین و بخشی از مانه و سملقان به علت شرایط آب و هوایی نیاز به سمپاشی ندارند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اینک تمرکز بر روی دهستان بدرانلو است چرا که شرایط از نظر آب و هوایی برای بروز سفیدک داخلی انگور بیشر مهیا است.
رضایی گفت : هنوز هم به صورت نهفته بیماری سفیدک داخلی انگور را در تاکها داریم که اگر شرایط از نظر آب و هوایی مهیا شود احتمال بروز بیماری و خسارت وجود دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: بر اساس دادههای دستگاههای پیش آگاهی نصب شده در تاکستانهای شهرستان بجنورد، شرایط از لحاظ دما و رطوبت برای شیوع بیماری سفیدک داخلی انگور فراهم است.
رضایی گفت : از سه سال گذشته دستگاههای پیش آگاهی سفید داخلی انگور خاص خراسان شمالی در بجنورد راه اندازی شده است و تمامی اطلاعات دمایی و رطوبت سنیجده میشود و همچنین کارشناسان طبق برنامه ریزی در طول هفته از سطح باغها بازدید و تمامی دادهها را در سامانه جامع پایش عوامل خسارت زای گیاهی سازمان حفظ نباتان کشور ثبت میکنند.