سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به گزارش کارخانه ابریشم کشی گیلان گفت: بهترین کیفیت نخ ابریشم دنیا ازپیلهتر تولیدی خراسان شمالی استحصال میشود.
محمد محمدزاده گفت : با توجه به استقبال نوغانداران توزیع تخم کرم ابریشم از ۵ هزارو ۸۰۰ به ۶ هزار و بیست جعبه تخم نوغان افزایش یافت.
او پیش بینی کرد: از این تعداد جعبه تخم نوغان توزیع شده بیش از ۲۲۵ تُن پیله تولید شود.
مدیر سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با هدف حمایت از نوغان داران استان هر کیلو پیله با قیمت میانگین ۲۵۰ تا ۲۶۲ هزار تومان از تولید کنندگان خریداری میشود.
مدیر سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار در خراسان شمالی در صنعت نوغانداری مشغول به فعالیت هستند.
محمد زاده افزود: قبل از این اگر در بازه زمانی ۱۰ روزه پیلهها خشک نمیشد پیلهها تبدیل به پروانه میشدند، اما اکنون در شهرستان راز و جرگلان مراحل خشک کردن پیلهها فراهم شده است.
او گفت : جهاد کشاورزی استان در تلاش است تا همه حلقههای مرتبط به پرورش نوغانداری در استان را تامین کند.
مدیر سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان این را هم گفت که طی مذاکرهای با گلخانه داران استان قرار شده ۵۰ هزار اصله نهال توت مورد نیاز نوغانداران با توجه به شرایط اقلیمی در استان تولید و برای ایجاد توتستان در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
محمد زاده گفت: امیدواریم با تخصیص اعتبارات دولتی و پرداخت تسهیلات به نوغانداران بتوانیم دستگاههای ابریشم کشی را در استان فراهم کنیم تا سود واقعی آن به پرورش دهنده تعلق گیرد.
محمد زاده گفت: بر اساس ارزیابیهای انجام شده، نوغانداران استان پارسال رتبه نخست بهرهوری پیله کرم ابریشم در کشور را کسب کردند و در شاخص تولید نیز در جایگاه چهارم قرار گرفتند.
در خراسان شمالی فعالیتهایی از قبیل قالی بافی، بافت تابلو فرش، پشتی ترکمن و سایر دست بافتههای داری انجام میشود.
بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر در خراسان شمالی در زمینه نوغان داری مشغول هستند.
میانگین تولید پیلهتر ابریشم در استان ۴۲.۵ کیلوگرم و میانگین کشوری ۳۷.۵ است.
شهرستان مرزی راز و جرگلان سالانه با تولید بیش از ۵۰ تُن پیلهتر قطب تولید پیلهتر در خراسان شمالی محسوب میشود.