حسینعلی نریمانی گفت: از مساحت سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری بیابانهای استان، یک میلیون و پانصد هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی است، این کانونهای بحرانی ریزگرد در سال ۱۳۹۸ به منابع زیستی و اقتصادی استان اصفهان ۱۲۸ میلیارد تومان خسارت زد.
به گفته او میزان خسارت این کانونها به منابع زیستی و اقتصادی اصفهان اکنون حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است که ۹۰ درصد از این مبلغ در کانونهای محور انارک به نائین و محور دشت سجزی به استان تحمیل میشود.
برپایه مطالبات انجام شده کانونهای بحران فرسایش بادی در استان اصفهان در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۸۰ افزایش یافت و ۲ کانون جدید در شهرستانهای گلپایگان و شهرضا شناسایی شد.
نریمانی می گوید اکنون شمار کانونهای بحرانی فرسایش بادی در استان اصفهان از ۱۶ به ۱۸ کانون افزایش یافته است، ابراز داشت: در سایر مناطق استان نیز در سطح یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار مطالعات انجام شده که ۳۱۰ هزار هکتار آن تاکنون با نهال کاری، بذرپاشی، قلمهکاری، احداث بادشکن و تل رسوبگیر و مالچپاشی تثبیت شده است.
به گفته او ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل و مقابله با بیابان زایی و ریزگردها درخواست کردیم که اگر در سفر رئیس جمهوری به اصفهان برای سال ۱۴۰۱ مصوب شود بخشی از این خسارتها را میتوان کنترل کرد.
منبع: مهر