به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، پس از شروع دور جدید مذاکرات هستهای در دولت ابراهیم رئیسی، این مذاکرات در اسفندماه سال گذشته متوقف شد و بهنوعی میتوان گفت به بن بست رسید. مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج در گزارشهای پیشین خود به موضوع فعالیتهای رسانهای و امنیتی اسرائیل پرداخته بود که گویا این اقدامات برای سنگ اندازی در راه برجام و عدم خروج سپاه از لیست تروریستی انجام شده است.
دکتر محمدحسن دهقانی، کارشناس مسائل استراتژیک در گفتوگوی اختصاصی با مرکز مقابله با شایعات سایبری نیز در خصوص اقدامات اخیر اسرائیل گفت: یکی از اصلیترین علل توقف مذاکرات، علیرغم ایجاد جو رسانهای ایجاد شده از سمت غرب، خواستههای غیرمشروع طرف غربی در خصوص شروع مذاکرات درباره مسائل موشکی و منطقهای بوده است.
در یک ماه اخیر و پس از تلاشهای پشت پرده منطقهای و بینالمللی که از سوی برخی کشورهای منطقه از جمله قطر و عمان و همچنین نماینده اتحادیه اروپا صورت گرفت، سلسله اقدامات اسرائیل بر ضد ایران افزایش پیدا کرد. یکی از دلایل اصلی افزایش تلاشهای اسرائیل در مقطع فعلی، تأثیرگذاری بر جلسه شورای حکام بود تا از این طریق بتواند بر روند توافق برجام مطابق با خواست خود تأثیر بگذارد. البته این تلاشها خیلی زود به نتیجه رسید؛ اخیراً نیز خبرگزاری رویترز در خبری مدعی شد، پیشنویس قطعنامه آمریکا و سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران درمورد عدم حل و فصل موضوع ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده، «نگرانی عمیقی ابراز میدارد». این پیشنویس بر این باور است که مسائل پادمانی «به دلیل همکاری ناکافی سیستماتیک ایران» حلنشده باقی ماندهاند. در واقع پیشنویس قطعنامه، از ایران میخواهد که فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده را بپذیرد.
در دوره نتانیاهو، پروژه اسرائیل در مقابله با ایران، اسرائیلی سازی موضوع ایران بود؛ بدین معنا که از نظر آنان، ایران به دلیل مخالفت خود با اسرائیل، قصد نابودی این رژیم را دارد؛ اسرائیل در این سالها تلاش بسیاری کرد تا از این طریق نظر متحدان خود را برای مقابله با ایران جلب کند؛ اماهم اکنون تحرکات جدید آنها نشان میدهد، سیاست این رژیم تغییر کرده و در حال حاضر تلاش دارند تا از طریق بازی چندگانه به مقابله با ایران بپردازند که دو استراتژی «عادی سازی روابط با اعراب» و «اجرای توافق برجام مطابق با خواسته آنان» از جمله ابزارهای آن است.
اخیراً نیز روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به استراتژی اسرائیلیها نوشته است که هر چند اسرائیل در ظاهر مخالف توافق است، اما در واقع عدم توافق را هم به ضرر خود میداند و خواهان توافقی است که خواستههای این رژیم را در نظر بگیرد؛ این یعنی اسرائیل خواهان توافقی مطابق با استراتژی سیاست خارجی خود است و در این مسیر، همزمان با لابیگری، مجموعهای از اقدامات امنیتی و رسانهای را طراحی کرده است که پیش از این نیز مرکز مقابله با شایعات سایبری سراج در گزارشی به این اقدامات اشاره کرده بود.
هر چند اسرائیل در سال ۲۰۱۵ در مورد برجام معتقد بود که "توافق بهتری" وجود دارد، اما بهطور صریح در مورد توافق خوب مورد نظر خود اظهار نظر نکرده است. طرفداران رویکرد توافق بهتر استدلال میکنند که احیای توافقنامه ۲۰۱۵ بین ایران و قدرتهای جهانی، به اسرائیل و متحدانش اجازه میدهد ۸ تا ۹ سال آرامش نسبی اضافه داشته باشد تا با استفاده از این وقفه، اسرائیل این امکان را داشته باشد که برای تجهیز نظامی تمام عیار در جهت مقابله با تهدید ایران و تکمیل اتحاد منطقهای خود بکوشد.
همچنین طبق توافق ۲۰۱۵ برجام، برخی از محدودیتهای هستهای و غیرهستهای ایران در تاریخ معینی برداشته خواهد شد که مقامات و رسانههای غربی مخالف توافق از آن به عنوان «بندهای غروب» یاد میکنند. برخی از بندها شامل رفع محدودیت سازمان ملل در برنامه موشکهای بالستیک و رفع تحریمهای نفتی، مالی و اشخاص مرتبط با برنامه هستهای ایران در مهر ۱۴۰۲، حذف کلیه محدودیتهای اشاعهای ایران در ۱۴۰۵ و در نهایت پایان نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر روند تولید اورانیوم در ۱۴۱۹ است.
از نظر صهیونیستها موارد زیادی از «بند غروب» در توافقنامه ۲۰۱۵، به عنوان نقص استراتژیک اصلی آن مطرح است. آنان معتقدند که در نتیجه بند غروب، ایران از تعداد قابل توجهی از تعهدات خود در توافق برجام، ظرف تنها ۲ سال و نیم شانه خالی میکند و باید در این مورد تجدیدنظر صورت گیرد.
بنابر گزارش رسانههای صهیونیستی، هر چند تصمیم دولت بایدن مبنی بر حذف نکردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی تنها در هفته گذشته علنی شد، اما ظاهراً بایدن این تصمیم را در اواسط آوریل (۱۲ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت) به نخست وزیر اسرائیل، نفتالی بنت اطلاع داده است.
این موضوع وقتی اهمیت مییابد که به تشدید اتفاقات امنیتی در ایران در اواسط آوریل توجه کنیم. بازداشت انریکه مورا پس از سفر به ایران در فرودگاه فرانکفورت در ۲۳ اردیبهشت، ترور شهید خدایی در ۳۱ اردیبهشت و در نهایت انتشار اسناد تائید نشده هستهای ایران از سوی نخست وزیر اسرائیل از جمله این اقدامات بوده است.
در همین خصوص، دکتر محمدحسن دهقانی با بیان اینکه آنچه در تمام تحلیلهای ارائه شده مغفول مانده اینکه سارق اصلی اسناد و مدارک ایران اسرائیل بوده است، عنوان کرد: این رژیم با ارائه این اسناد تلاش دارد جوی علیه ایران درست کرده و با انجام یک سری اقدامات تروریستی مانند ترور شخصیتهای علمی و نظامی ایران و ایجاد خراب کاری در تاسیسات حوزههای مختلف، سعی در از بین بردن سرمایههای اصلی مردم ایران دارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز ۹ خردادماه در گزارشی که بیشتر منفی به نظرمیرسد، اعلام کرد که ایران در ارائه پاسخهای «معتبر فنی» به سؤالهای آژانس درباره پیدا شدن مواد هستهای در ایران طی سه سال گذشته ناکام بوده است و اورانیوم غنی شده ایران به ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده است. در همین راستا هم بود که نخست وزیر اسرائیل برای دستیابی به هدف خود اسنادی را در فضای مجازی منتشر کرد و مدعی تلاش ایران برای مخفیسازی برنامههای خود و فریب بازرسان آژانس شد.
حالا پس از این دو اقدام و با توجه به نشست اخیر شورای حکام و موضع منفی این شورا نسبت به ایران و از طرفی خواسته کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در آخرین نشست خود مبنی بر فشار بینالمللی بر ایران، میتوان فهمید انتشار اسنادی که در تلاش است تا نشان دهد ایران در مقابل آژانس قرار دارد، با اهدافی نظیر «ایجاد جو روانی منفی نسبت به ایران» در جهت صدور قطعنامه بر علیه آن و «سنگ اندازی در راه احیای برجام» بوده و در یک کلام دنبال به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین است تا در نهایت عامل شکست مذاکرات را ایران معرفی کند.
در همین زمینه دکتر دهقانی با بیان اینکه انتشار این تصاویر نیز بخشی از پازل غرب علیه ایران با استفاده از ابزار اسرائیل است، گفت: افشای اسناد توسط نفتالی بنت و اقدام آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارائه پیش نویس قطعنامه علیه جمهوری اسلامی هر دو لبه یک استراتژی جهت تحت فشارقرار دادن ایران در قبول پیشنهاداتشان در مذاکرات تعریف میشود.
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، البته در این میان نباید فراموش کرد که آمریکا به عنوان اصلیترین حامی اسرائیل، موضع سکوت را در مواجهه با اقدامات اخیر این رژیم در ایران نظیر ترور سردار شهید حسن صیادخدایی اتخاذ کرده تا به نوعی خود را حامی پشت پرده و عیان نشده این رژیم معرفی کند و از طرفی به ایران نیز نشان دهد در صورت عدم پذیرش خواستههای این کشور در مذاکرات، اتفاقاتی نظیر ترور افراد برجسته در دستور کار است تا بدین ترتیب ایران را تحت فشار گذاشته و به توافقی که مدنظر خود است، برسد.
علاوه بر این، باید یادآور شد که نبرد پنهان ایران و اسرائیل بسیار زیاد شده و در واقع از نظر راهبردی اسرائیل در موقعیت پاسخ دهی است نه ابتکار عمل.
بپا نفتی نشی عمو سام م م...
قدما ضربرالمثلهای خوبی داشتند!!!:
هویج هم امده جزو میوه ها !!!!
ولی اگر در دام نقشه های دموکرات ها بیفته خوب نیست.
از طرفی افرادی مثل همتی رو که تونست تورم رو کنترل کنه در بانک مرکزی قرار بده
این نخود ناپز حضور خودش را در هر آشی لایق می داند ؟ و ما چه اجباری به این خفت داریم
ساعت ۱.۲۰ دقیقه شب تعداد ۱۲۰ نقطه از خاک اسراییل موشک باران کنید از جمله فرودگاه تل آویو
فلسطین بفرستید زمینی داخل مناطق اشغالی ناامنی کنن
اونوقت مجبور میشن کوتاه بیان
در همه زمینه ها. هم در نظامی و هم در اقتصاد و هم در فرهنگ. فعلا مشکل اصلی در اقتصاد است.
از برجام و مذاکره چیزی حاصل نخواهد شد. زبان درست ، همان زبانی است که در مقابل انگلیس و یونان داشتیم. یعنی زبان قدرت و زور!
الان این زبان مشترک دنیاست!! زبان زور!
این زبان همان زبانی است که پهپاد متجاوز آمریکا را در خلیج فارس ساقط کرد و پایگاه تروریستهای آمریکایی در عین الاسد را درهم کوبید .
این زبان برای غرب و اسرائیلو نوکران آنها در منطقه تنها زبانی است که قابل فهم است.
وقت آن است که مسئولین میز بی خاصیت مذاکرات را ترک کنند و با زبانی با آنها صحبت کنند که بفهمند.