مهدی رفیعی گفت: با توجه به ابتلای انسانی یک نفر به تب کریمه کنگو در کشور و مرگ وی، خوشبختانه تا کنون موردی از ابتلای این بیماری در استان قم مشاهده نشده است.
بنا بر اعلام سازمان دامپزشکی ۱۳ فرد مبتلا به بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی و یک نفر نیز فوت شد.
مدیرکل دامپزشکی استان ،بیماری تب کِریمه کُنگُو را نوعی بیماری خونریزی دهنده و مشترک بین انسان و دام خواند و گفت: این بیماری در دام علائم ندارد، اما در انسان علائمی مانند آنفلوانزا دارد.
دکتر رفیعی گفت: خوشبختانه چندسالی است که موردی از این بیماری در استان دیده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی قم می گوید:این بیماری بهوسیله کنه از حیوان به انسان منتقل میشود، ممکن است زمانی که دام به تب کریمه کنگو مبتلا شده هیچگونه علائمی نداشته باشد، این بیماری از سه روش گزش کنه به انسان و حیوان، انتقال از طریق خون حیوان آلوده، انتقال از طریق خون انسان آلوده قابل انتقال است.
رفیعی گفت: راه شایع انتقال این بیماری، از دام آلوده به انسان است که هر فردی که با هرکدام از محصولات دامی آلوده تماس داشته باشد، احتمال ابتلا وجود خواهد داشت.
مدیرکل دامپزشکی قم در خصوص علایم این بیماری گفت:معمولا بیماری تا چند روز نهفته است و بعد از دوره پنهان با علایمی شبیه آنفولانزا، خونریزی زیر پوستی و خونریزی داخلی بروز میکند که اگر به موقع درمان نشود، منجر به مرگ انسان میشود.
او گفت: گوشت گاو و آلایش گاوی در سردخانههای کشتار گاه زیر نظر اداره بهداشت، و دارای مهر و بر چسب دامپزشکی است و هیچگونه مشکلی ندارد.
رفیعی می گوید: این ویروس براثر پخته شدن کاملا از بین میرود، گوشت دام تازه ذبح شده حتما باید به مدت بیست و چهار ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری شود و برای خرد کردن گوشت حتما از دستکش استفاده کنید.
مدیرکل دامپزشکی قم در پایان با تاکید بر آموزش و پیشگیری در زمینه بیماری تب کریمه کنگو گفت: برای اینکه بتوانیم از انتقال این بیماری جلوگیری کنیم باید از گوشتهایی استفاده شود که مورد تایید سازمان دامپزشکی و در محیطی کاملا بهداشتی ذبح شود و از گوشتهایی که دام بهصورت خانگی و یا کنار خیابان ذبحشده استفاده نشود.