یوسف نوری روز جمعه در جمع فرهنگیان میاندوآب گفت: برای اماکن آموزشی این استان بویژه شهرستانهای ارومیه، مهاباد، میاندوآب، پیرانشهر و بوکان نگران هستیم چون شرایط خوبی ندارند.
او می گوید:باید از ظرفیت منابع مالی ملی، خیرین مدرسه ساز و دستگاههای دیگر از جمله بانکها و بنیاد برکت برای ساخت مدارس جدید و مقاوم در این استان بهرهمند شویم.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به راهاندازی دانشگاه فرهنگیان گفت: مدتی مراکز تربیت معلم در کشور تعطیل شد و در پی عدم جذب نیرو، آموزش و پرورش با افزایش بازنشستگان، با کمبود نیرو مواجه شد.
او گفت:مبود نیرو را از طریق تربیت معلم با استخدامی و تبدیل وضعیت حل کردیم و با این وجود به علت بالا بودن آمار بازنشستگان همچنان کمبود زیادی داریم.
مقام عالی وزارت آموزش و پرورش گفت: ایجاد مراکز وابسته به مراکز دانشگاه فرهنگیان برای این است که برخی رشتههایی که با پراکندگی جغرافیایی مواجه است را بسته به نیاز آن منطقه در آنجا راهاندازی کنیم.
او گفت: همچنین گذراندن دورههای مهارتی یکی از دیگر از اهداف ایجاد مراکز دانشگاهی است چون برخی مراکز فرهنگیان جمعآوری شده بود که ما به صورت منطقی آنها را توسعه میدهیم و یکی از آنها ایجاد دانشگاه فرهنگیان میاندوآب بود.
نوری گفت: هر منطقه استحقاق ایجاد دانشگاه فرهنگیان باشد ورود پیدا میکنیم، گفت: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش مهارت آموزی، دانشگاه های خالی را برای راهاندازی دانشگاه فرهنگیان اختصاص دهیم و مدارس را هم گسترش دهیم.
او گفت:برای وضعیت فضاهای آموزشی آذربایجانغربی نگران هستم، به طوری که در میاندوآب، بوکان، ارومیه، پیرانشهر در وضعیت بحرانی قرار دارند و باید همه پایکار باشند.
نوری با بیان اینکه آموزش و پرورش در همه عرصه ها به ویژه تامین نیرو برای جبهه، ریاستجمهوری و بسیاری از ادارهها نقش خود را ایفا کرده است، گفت: اکنون ساختمان برای تربیت آینده سازان کشور نیاز داریم و باید به آموزش و پرورش در این زمینه کمک کنند که به یقین کمک خواهند کرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش با چالشهای زیادی مواجه است، گفت: یکی از آنها تعطیلی مدارس در ایام کرونا بود در حالی که ما از اول مخالف بودیم و اعتقاد راسخ به این داشتیم که هیچ کشوری به غیر از ایران تعطیل نشد.