مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: کمیسیون‌های تخصصی، در جلسه دیروز دولت نام طرقبه - شاندیز را احیا و جایگزین بینالود کردند.

سید جواد موسوی گفت: بعد از طرح و پیگیری موضوع تغییر نام شهرستان بینالود توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت، کمیسیون‌های تخصصی، در جلسه دیروز دولت نام طرقبه - شاندیز را احیا و جایگزین بینالود کردند.در سفر فروردین ماه امسال رئیس جمهوری به خراسان رضوی و در پی آن سفر وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی به شهرستان طرقبه و شاندیز، احیای نام این شهرستان یکی از مهمترین مطالبات و خواسته‌های طرح شده از سوی مردم بود که با پیگیری مستمر محقق شد.

او گفت: احیای نام شهرستان بینالود به طرقبه و شاندیز که با پیگیری وزیر گردشگری محقق شد در حقیقت پاسخ مثبتی به مهمترین مطالبه مردم این شهرستان در سفر اخیر هیات دولت به این استان است.

شهرستان طرقبه - شاندیز در شمال شرق ایران و در غرب و شمال غربی مشهد به مساحت ۱۸۶ هزار هکتار با جمعیت تقریبی ۶۹ هزار و ۶۴۰ نفر واقع شده است. این شهرستان در حال حاضر شامل ۲ بخش طرقبه و شاندیز بوده که از اواخر سال ۱۳۸۷ در تقسیمات کشوری تبدیل به شهرستان شده است.

عنوان طرقبه - شاندیز حاصل امتزاج دو شهر همجوار طرقبه و شاندیز است. شهر طرقبه که ریشه آن "تزغبذ" از ترق و بز به معنی آبادی بزرگ آمده که در طول سالیان دراز تطور لفظی پیدا کرده و به ترغبذ، ترغبه و طرقبه تغییر نام داده است. امین احمد رازی در کتاب هفت اقلیم گوید: مشهد مقدس منقسم به ۱۲ بلوک است که یکی از آن جاغرق است و ارغوان‌دره که جای بدان لطافت و شگرفی در تمام خراسان نیست.

تاریخ شهر شاندیز که یکی از اسناد افتخار آن قلعه باستانی شاهان دژ بوده، به قبل از اسلام برمی گردد و عظمت آن دژ به حدی بوده که نام شاهان دژ را برایش برگزیده‌اند و شاندیز در اصل شاهان دژ یعنی قلعه منسوب به شاهان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار