این نشست صبح امروز با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، معاونین اداره کل و اعضای شورا به منظور بررسی برنامههای این حوزه و هماهنگی جهت برگزاری آزمون حفظ جزء سی ام قرآن کریم، اعزام دانش آموزان و فرهنگیان به مرحله کشوری مسابقات، عدم تغییر کاربری فضای نمازخانهها و مراکز دارالقران و هم چنین تجهیز نمازخانههای مدارس و مراکز دارالقرآن برگزار شد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست با تاکید بر ضرورت توسعه، تعمیق و نهادینه کردن حفظ قرآن و توجه به نماز در دانش آموزان و آثار و برکات گسترش برنامههای دینی در مدارس، گفت: وقتی کار قرانی به صورت عمیق و پایهای انجام شود، اثر گذار خواهد بود.
او با اشاره به موضوعات مطرح شده در این نشست پیرامون اختصاص امتیاز برای دانش آموزان حافظ قرآن در ثبت نام مدارس خاص و در نظر گرفتن تسهیلات برای این دانش آموزان، گفت: باید اهتمام لازم صورت گیرد که آموزش و پرورش متولی امور قرآنی بوده و اقدامات در قالب برنامههای این مجموعه قرار گیرد.
هاشم ناظمی جلال بر استفاده اختصاصی از فضاهای متعلق به نماز خانههای مدارس و دارالقرآنها و عدم تغییر کاربری آنها تاکید کرد و خواستار تمهید مقدمات لازم برای حضور منسجم دانش آموزان و فرهنگیان استان در مرحله کشوری مسابقات قرآن، عترت و نماز شد.
حجت الله نریمانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به فعالیتهای قرآنی و اقامه نماز و توفقیات استان در این حوزه، شرکت بیش از ۱۱۰ هزار نفر از دانش آموزان در مسابقات قرآن، عترت و نماز، شناسایی نخبههای قرآنی و همراه نمودن دانش آموزان با فعالیتهای قرآنی و توسعه و گسترش آن را از مهمترین فعالیتهای این حوزه بر شمرد و گفت: در بخش فرهنگیان نیز این مسابقات با مشارکت بیش از ۲هزار و۳۰۰ نفر از همکاران برگزار شده است.
او گفت: حدود ۱۰۰ نفر از دانش آموزان و هم چنین تعدادی از فرهنگیان استان به مرحله کشوری مسابقات قرآن، عترت و نماز راه یافته اند و خواستار تمهید مقدمات، هماهنگی و برنامه ریزی برای حضور قدرتمند نمایندگان استان در مرحله کشوری هستیم.
معاون پرورشی و فرهنگی استان تربیت حفاظ قرآن کریم را از مطالبات مقام معظم رهبری عنوان کرد و با بیان اینکه تربیت حفاظ و آموزش قرآن یکی از سیاستهای آموزش و پرورش است، از اختصاص امتیاز برای دانش آموزان حافظ قرآن کریم برای ثبت نام در مدارس خاص خبر داد و گفت: سال گذشته با ایجاد این حرکت، بیش از ۸۰ هزار دانش آموز در طرح حفظ قرآن ثبت نام کردندکه با برگزاری آزمون و راستی آزمایی، برای دانش آموزان حافظ قرآن، گواهی صادر شد.
نریمانی گفت: خوشبختانه با همکاری حوزههای مختلف در راستای حفظ قرآن کریم قدمهای خوبی در سطح استان برداشته شده و توفیقاتی هم کسب کرده ایم و از اهتمام و زحمات کلیه اعضای شورا و دست اندرکاران امر کمال تشکر را داریم و در سال جاری نیز به این موضوع توجه ویژهای شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی استان به تشریح دستور کار جلسه و ضرورت همفکری و برنامه ریزی جهت اجرای این برنامهها پرداخت و گفت: تحت هر شرایطی تغییر کاربری فضای نمازخانههای مدارس و دارالقرآنها ممنوع میباشد.
نریمانی گفت: تجهیز نماز خانههای مدارس و مراکز دارالقرآنهای استان را از برنامههای اولویت دار این حوزه است و و اینکه سال گذشته با همکاری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان، ۷ مرکز دارالقرآن استان تجهیز شده است و تجهیز نمازخانه و مراکز دارالقرآن در دستور کار سال جاری نیز قرار دارد.
در ادامه این نشست پیرامون دستور کار جلسه بحث و تبادل نظر و مقرر شد فضاهای مراکز دارالقرآن در شهرهای سنندج، مریوان و قروه که به سایر فعالیتها اختصاص یافته است مجدد برای استفاده قرآنی اختصاص یابد، امتیازاتی برای دانش آموزان حافظ قرآن (از نیم جزء و تا کل قرآن کریم) با برگزاری آزمون و اخذ گواهی از اداره قرآن، عترت و نماز استان در ثبت نام و تخفیف شهریه مدارس خاص پیش بینی و هم چنین دوره ۷۰ ساعته توانمند سازی برای معلمان ابتدایی به ویژه پایه سوم با عنوان طرح اتقان برگزار شود.