حسن رضانیا، در نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان همدان در سال ۱۴۰۱ که با حضور اعضای انجمن در محل استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات، فعالیتها و برنامه اداره کل کتابخانههای عمومی استان در راه انجام وظایف تعریف شده، قابل اعتنا و توجه است و استانداری همدان در این راه پشتیبان و حامی برنامههای این نهاد فرهنگی است و با تمام توان از حقوق قانونی آن دفاع میکند.
او گفت: فرمان مقام معظم رهبری در سال جدید مبتنی بر «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» باید در رأس تمامی برنامههای دستگاههای مختلف قرار گرفته و برنامهها بر این اساس تدوین شود. برای تحقق اقتصاد دانش بنیان همه باید در این مسیر ورود حرکت کنند. برای تحقق این مهم ما نیاز به جامعه دانش بنیان داریم و همه ساختارها باید تحول یافته و بر محور دانش و علم بازتعریف شوند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان گفت: دولت سیزدهم معتقد به تحول است و برای تحقق این مهم باید به دنبال راههای جدید و نرفته برویم و در این حوزه نیز ما باید به هدف نقش کتابخانههای عمومی در تشکیل جامعه دانش بنیان دست یافته و استان همدان به عنوان پایلوت کشور در این حوزه مطرح شود.
رضا نیاگفت: شهرداریها باید نسبت به پرداخت حق کتابخانههای عمومی و بر اساس قانون عمل کرده و حقوق آنها را پرداخت کنند.
مدیرکل کل کتابخانههای عمومی استان همدان هم گفت: در طول فعالیت دولت سیزدهم در یک سال گذشته، طرح های عمرانی با زیربنای ۳ هزار ۶۶۸ متر مربع شامل تعمیر و بهسازی کتابخانه آیت الله بهاری با ۷۹۰ متر مربع زیر بنا، توسعه کتابخانه شهید مطهری با ۳۳۰ متر مربع زیربنا، افتتاح کتابخانه شهید مظاهری با یک هزار و ۴۰۸ متر مربع زیر بنا و افتتاح سالن مطالعاتی آرمان توسط بخش خصوصی با ۸۸۰ متر مربع زیربنا به ثمر رسیده است.
در یکسال گذشته زیر بنای کتابخانههای استان همدان از ۴۵ هزار و ۸۷۱ متر مربع به ۴۸ هزار و ۴۷۹ متر مربع رسیده است.
عاطفه زارعی گفت: با افزایش تعداد منابع اطلاعاتی از یک میلیون و ۳۵۰ هزار نسخه به یک میلیون و ۴۱۳ هزار نسخه سرانه کتاب نسبت به جمعیت به ازای هر ۱۰۰ نفر از ۷۸ نسخه به ۸۱ نسخه رسیده است.
او گفت: همچنین پس از پایان همه گیری بیماری کرونا تعداد اعضای کتابخانههای عمومی از ۲۸ هزار و ۸۴۱ نفر به ۵۸ هزار و ۶۸ عضو فعال افزایش یافته است.
زارعی گفت: امسال ساخت دو کتابخانه روستایی در شهرستان همدان توسط بانک پاسارگاد، بهسازی کتابخانه شهید مدرس، ساخت کتابخانه در روستای عبدالرحیم، توسعه کتابخانه امام حسن مجتبی (ع) شهر مهاجران، بهسازی کتابخانه فجر صالح آباد، راه اندازی کتابخانه سیار روستایی، ساخت کتابخانه در روستای نگارخاتون، راه اندازی کتابخانه در روستای توچغاز ملایر و چندین طرح ر شهرستانهای مختلف استان در دستور کار قرار دارد که پیش بینی میشود از مجموع ۵ هزار و ۴۰۰ متر مربع طرح تعریف شده در پایان امسال ۶۴۰ متر مربع محقق شود.