رئیس کل دادگستری گیلان به همراه تعدادی از مدیران ارشد استانی از دو رودخانه گوهر رود و زرجوب بازدید کرده و در نشستی که در این خصوص در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده بود حضور یافت.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی، با اشاره به اینکه بسیاری از نارساییهای جسمی و بیماریهای گوارشی استان به دلیل آلودگی آب و رودخانههای آن است، گفت: در سالهای گذشته اعتبارات زیادی در این خصوص به استان اختصاص داده شد که متاسفانه در محلهای مناسب هزینه نشده و مسوولان باید در این زمینه پاسخگو باشند.
مسوولان و مدیران استان باید هرچه زودتر نسبت به اختصاص محل سکونت مناسب برای این خانوارها اقدام کرده و آنان را به محل مناسبی انتقال دهند.
۲ بیمارستان باید به عنوان الگو و پایلوت انتخاب شده تا با استفاده از اعتباراتی که دولت برای انجام این کار تخصیص داده است برای تکمیل تصفیه خانهها و پالایش فاضلاب خود بهره گرفته و پس از آن سایر بیمارستانها نیز بر اساس همین الگو اقدام کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان هم با اشاره به اینکه امروزه یکی از آسیبهای نظام اجتماعی، آسیبهای زیست محیطی و بهداشت عمومی است، گفت: پسابها و فاضلابهای خانگی، صنعتی و بیمارستانی از دلایل آلودگی رودخانههای استان است.
به گفته احمد آقایی، فاضلابها و پسابها تهدیدی برای بهداشت محیط زیست و زیست بوم استان دانست است و از منظر قانونی نیز آلوده کردن محیط زیست جرم انگاری شده و در ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی برای کسانی که محیط زیست و بهداشت عمومی را به مخاطره بیندازند ۱ سال حبس در نظر گرفته شده است.
هرچه سریعتر نسبت به تصفیه فاضلاب خود اقدام کنند، زیرا در غیر این صورت برای ترک فعل براساس قانون، مجازات خواهند شد.