معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور گفت: تاکنون ۱۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر خط ریلی در کشور به بهره‌برداری رسیده است.

عباس خطیبی روز پنجشنبه در آیین آغاز عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن شهرکرد که با حضور وزیر کشور نماینده تام‌الاختیار رئیس‌جمهور در سفر به چهارمحال و بختیاری برگزار شد گفت: ۳۶ طرح ریلی در کشور در حال اجراست که از این میزان سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر راه ریلی در دست احداث و هفت هزار کیلومتر خط ریلی در دست مطالعه است.

تاکنون ۱۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر خط ریلی در کشور به بهره‌برداری رسیده و ۲۲ مرکز استان به خط ریلی متصل شده است.


بیشتر بخوانید


در ۹ استان دیگر نیز خط ریلی در دست اجراست که در استان‌های کردستان، اردبیل و چهارمحال و بختیاری از پیشرفت اجرایی بیشتری برخوردار است.

یکی از شاخص‌های مهم توسعه هر کشور خطوط ارتباطی آن کشور است، ۲۵ درصد تولید ناخالص هر کشور متناسب با وضعیت حمل و نقل آن کشور است.

خطیبی در ادامه به روند اجرای خط ریلی مبارکه به سفیددشت به شهرکرد اشاره کرد و گفت: طول مسیر این محور ارتباطی ۹۰ کیلومتر است که زیرسازی آن در چهارقطعه در دست اجراست.

تاکنون قطعه نخست این محور ۶۰ درصد، قطعه دوم ۹۷ درصد، قطعه سوم ۳۱ درصد و قطعه چهارم از ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است که در مجموع به ۶۰ درصد می‌رسد.

این محور ریلی دارای ۲ ایستگاه سفیددشت و شهرکرد است که احداث آن در مجموع تاکنون ۱۱ درصد پیشرفت اجرایی دارد.

در مجموع زیرسازی، ایستگاه‌ها و روسازی خط ریلی مبارکه به سفیددشت به شهرکرد از ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۲ این محور به بهره‌برداری برسد.

خطیبی از هزینه کرد ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه‌آهن چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: تکمیل این طرح به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد که با همت دولت سیزدهم تامین می‌شود.

ایستگاه راه‌آهن شهرکرد در ۲۱ هکتار زمین با زیربنای ۳ هزار ۱۰۰ مترمربع طراحی شده است که طراحی سالن مسافربری آن متناسب با نماد‌های فرهنگی و اقلیم این منطقه است.

راه آهن چهارمحال و بختیاری ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰۰ هزار مسافر و ۳.۳ میلیون تن بار را دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.