آقای پرنیان گفت: حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در تاریخ صنعت آذربایجان بی نظیر است یعنی تاکنون صنعت استان نتوانسته بود متناسب با سهم صنعتی خود از منابع مالی و بانکی استفاده کند.
پیش بینی شده است ۸۰۰ واحد تولیدی جدید و یا طرح توسعه کارخانهها با این ارقام بتوانند توسعهای چشمگیری داشته باشند.
اختصاص هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد پستها و خطوط برق، تامین برق پایدار، احداث و تکمیل تصفیه خانههای شهرکهای صنعتی موجب افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی و تولید در آذربایجان شرقی خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان در زمینه خودروسازی گفت: با ایجاد کنسرسیوم و سرمایه گذاری جدید در حوزه خودرو این ظرفیت وجود دارد که حداقل در این مرحله ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری در استان تولید شود که وزیر صمت نیز در جریان سفر با این موضوع موافقت کرد.
تاسیس شرکت مس آذربایجان مطالبه مردم است.
حدود ۲۴ میلیارد تومان کنسانتره مس از استان خارج شده که اگر این شرکت در استان و تبریز ثبت شود محل هزینه این شرکت نیز در استان خواهد بود و رقمی چند هزار میلیارد تومانی خواهد بود که این رقم بیشتر از بودجه استان است.
با تاسیس شرکت مس آذربایجان عواید مس به استان اختصاص مییابد.
به دنبال تکمیل زنجیره مس هستیم یعنی خاک مس به کنسانتره و کنسانتره به فلز مس تبدیل شود.
وی به اهمیت ایجاد شهرک پایین دست مس از فلز مس و مصنوعات فلز مس که فوق العاده ثروت زاست اشاره کرد و گفت: این مقدار توسعه به تنهایی میتواند اقتصاد استان را متحول کند بنابراین این مصوبات جزو برنامههای اصلی استان است.
مشکلات مختلف گمرکی، تعهد پیمان سپاری ارزی، تامین مواد اولیه، واردات گندم و آرد، مشکلات تولید روغن نباتی، شکر و تامین مواد اولیه صنایع مختلف مانند ورق و مواد پتروشیمی از جمله مباحث مطرح شده در جریان سفر وزیر صمت به استان بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ابراز امیدواری کرد با اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری در استان بی مهریهایی که در سالهای گذشته بر صنعت آذربایجان شده جبران شود تا با پشتیبانی مردم و حمایت دستگاههای مرتبط به قطب اول اقتصادی کشور تبدیل شویم.