محمدرضا شاملو در حاشیه بازید از سایت اسکان عشایر چاه پهن در شهرستان فسا بر لزوم ساماندهی معابر این منطقه و افزایش سهم ساکنان از مواهب توسعه تاکید کرد و گفت: یکجانشینی و تهیه طرحهای اسکان برای عشایر ارائه خدمت رسانی مناسب و مطلوب به آنان را آسانتر خواهد کرد.
او گفت: با توجه به صعب العبور بودن منطقه و عدم دسترسی به راههای ارتباطی دستگاههای اجرایی برای ارائه خدمات رسانی مناسب به عشایر با مشکلات عدیدهای مواجه هستند از این رو بحث اسکان عشایر نیاز به فرهنگ سازی دارد.
شاملو گفت: بنیاد مسکن در مناطق مختلف زمینه اسکان عشایر را فراهم کرده است، معمولا بحث اسکان عشایر داوطلبانه انجام میشود و اجرای طرحهای اسکان توانسته بسیاری از مشکلات محرومیت را از این مناطق بزداید.
محمد انصاری جابری، مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا نیز با تشریح اقدامات انجام شده برای سایت اسکان چاه پهن گفت: طرح اسکان عشایر ایل عرب خمسه شجاعی شیری در شهرستان فسا و در روستای چاه پهن کلید خورده و بعد از تصویب طرح از سال ۱۳۹۹ عملیات اجرایی اسکان در این روستا توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شد.
او گفت: شش هکتار زمین در این منطقه تفکیک شده و حدود ۲۲ هزار متر مربع از معابرآن تسطیح شده است. در فاز اول ۲۵ واحد مسکونی در این روستا در حال ساخت است و در مرحله دوم ۳۰ پرونده اسکان برای متقضایان تشکیل شده که بزودی اراضی به آنان واگذار میشود.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا از برخی مشکلات حقوقی در اسکان و واگذاری اراضی در این روستا سخن گفت و افزود: نزدیکی چاه پهن به حریم شهری از جمله این مشکلات بوده که با کمک بخشداری و فرمانداری و نماینده مجلس، مشکلات حقوقی تا حدودی رفع شده است و بزودی یک روستای مقاوم سازی شده در اینجا ایجاد میشود.
او گفت: ۳۰ میلیون تومان کمک رایگان و تسهیلات کم بهره به هر یک از متقاضیان پرداخت شده است، این روستا برای شکل گیری و توسعه فعالیتهای عمرانی بیشتر نیاز دارد که همه سازمانهای مسئول باید به میدان بیایند. مسیر باغهای شهری از کنار این روستا میگذرد و باغها از چاه پهن ورودی دارند و نیاز است ورودی باغها و روستا آسفالت شود و توسعه یابد تا ساکنین چاه پهن با آسایش و رغبت و تمایل بیشتری در روستا ماندگار شوند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا گفت: تا قبل از شکل گیری روستای چاه پهن عشایر این منطقه در کومهها و آلونکهایی بسیار نا مناسب زندگی میکردند که از خدمات روستایی، آب و برق بی بهره بود. دامهای عشایر در وضعیتی بسیار بد زیست میکردند و هر جایی مینگریستیم غبار محرومیت بر چهره منطقه نشسته بود.
انصاری جابری گفت: خشکسالی و نبود معیشت بر اقتصاد عشایری تاثیر گذاشته است. حتی وامهای رایگان ۳۰ میلیون تومانی و تسهیلات کم بهره هم نتوانسته است واحدهای مسکونی نیمه ساخته را در چاه پهن به اتمام برساند تا سرپناهی برای عشایر خمسه تامین شود، از این رو میطلبد مسئولان استانی با ایجاد تمهیداتی سقف وامهای عشایری را افزایش دهند و اعتبارات بیشاری در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد تا بتوان حداقلهای یک سرپناه را برای ساکنان چاه پهن تامین کرد.