دکتر محمدحسین انباردار گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه با تشکیل کمیته تخصصی حمایت از خانواده و جوانسازی جمعیت، برنامه ریزیهای کارشناسی شده با حفظ انعطاف پذیری را در دستور کار خود قرار داده است.
او گفت: این برنامه ریزیها بر اساس واقعیتهای موجود در جامعه و در سه بخش کوتاه، میان مدت و بلند مدت طراحی شده و در حین اجرا نیز قابلیت پایش، بهبود و اصلاح را دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس آمارهای رسمی، بیش از ۱۱ درصد جمعیت کشور را افراد سالمند تشکیل میدهند که با پیش بینیهای معتبر در صورت رسیدگی نکردن به این شرایط، تا کمتر از ۳۰ سال آینده، جمعیت کشور به بیش از ۳۰ درصد افراد سالمند میرسد.
انباردار با اشاره به آسیبهای پیری جمعیت گفت: این معضل میتواند به عدم پویایی علمی و پژوهشی کشور، اُفت شدید درآمد ناخالص ملی، نزول شدید و یا منفی شدن نرخ رشد جمعیت، از بین رفتن نیروی کار و فشار شدید بر بنیانها و نهادهای حمایتی مالی و درمانی کشور منجر شود.
این مقام مسئول گفت: همه اقدامات معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در خصوص حمایت از خانواده و جوانسازی جمعیت، فعالیتهای فرهنگی و ارائه بستههای آموزشی و تشویقی بوده و تلاش میشود تا جامعه به ویژه جوانان کشور که نقش اصلی را در این زمینه ایفا میکنند، نسبت به موضوع جوانسازی جمعیت، تصمیم جدی و درست بگیرند.
او ارائه این بستههای آموزشی را شامل آموزشهای پیش از ازدواج، حین و پس از ازدواج و نیز آموزشهای ویژه فرزندپروری عنوان کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این برنامه ریزیها برای همه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه بوده و تلاش شده تا در صورت تشکیل خانواده و یا فرزندآوری توسط هر کدام از این گروه ها، بستههای مناسب حمایتی و تشویقی اثرگذار به آنان ارائه شود.
انباردار گفت: بر اساس مصوبات کمیته تخصصی حمایت از خانواده و جوانسازی جمعیت، دانشجویانی که در دوره سکونت در خوابگاه، صاحب اولین فرزند خود شوند، مدت سکونت آنان در خوابگاه برای یک دوره یک ساله تمدید شده و در صورت تولد دومین فرزند نیز این دوره به مدت ۱۸ ماه دیگر تمدید میشود.
او گفت: خانوادههای دانشجویی که فرزند سوم آنان در خوابگاه متولد شود و نیز دانشجویانی که در همین شرایط صاحب فرزند ۲ یا چند قلو شوند، همچنین دانشجویانی که پیش از حضور در خوابگاه صاحب ۳ و یا بیش از این تعداد فرزند باشند، مدت سکونت قانونی آنان در خوابگاه دانشجویی متاهلین تا پایان مدت تحصیل، تمدید میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: بر اساس مصوبات این کمیته تخصصی، اولویت واگذاری خوابگاه با مادران باردار دانشجو بوده و نیز اولویت واگذاری خوابگاه متاهلین علوی، با توجه به موقعیت ویژه این مکان دانشجویی، به دانشجویان دارای فرزند یا فرزندان زیر ۶ سال و یا دانشجویان دارای بیماری خاص با تایید پزشک معتمد دانشگاه است.
این مقام مسئول در دانشگاه از ارائه خدمات رفاهی متنوع مانند استفاده با شرایط ویژه از باشگاه بدنسازی، مکان توزیع غذا، قرائت خانه، اتاق کامپیوتر، پارکینگ و سایر موارد خدماتی و رفاهی برای دانشجویانی که در زمینه ازدواج و فرزندآوری مشمول شرایط یاد شده هستند، خبر داد.
او گفت: موضوع ارائه پیشنهاد برای تغییر در آئین نامههای وزارت بهداشت و تغذیه برای دانشجویان متاهل و صاحب فرزند ساکن در خوابگاههای دانشجویی، برنامه ریزی برای گسترش خوابگاههای ویژه متاهلین و همچنین تلاش برای راه اندازی مهدکودکهای استاندارد در خوابگاههای دانشجویی متاهلین نیز در حال پیگیری است.
انباردار گفت: همچنین به منظور حمایت از کارکنانی که دارای ۳ فرزند و یا بیشتر هستند، بهره گیری رایگان از خدمات مرکز مشاوره، مرکز طبی، امکانات ورزشی تربیت بدنی دانشگاه، شرکت در برنامههای آموزشی اداره فوق برنامه و نیز آموزش روخوانی قرآن مجید هر کدام به مدت ۳ ماه و نیز اعطای وام قرض الحسنه صندوق امام علی (ع) معاونت فرهنگی دانشگاه به صورت خارج از نوبت در نظر گرفته شده است.
او گفت: به زودی با مشارکت سایر معاونتهای دانشگاه، بستههای حمایتی، رفاهی، آموزشی و تشویقی بیشتری در این زمینه اعلام میشود.