رئیس اداره محیط زیست کیش گفت: تاکنون نزدیک به ۱۴ هزار جوجه لاک پشت پوزه عقابی متولد و راهی دریا شده اند.

رئیس اداره محیط زیست کیش گفت: در سایت حفاظت شده لاک پشت‌های پوزه عقابی کیش، تاکنون نزدیک به ۱۴ هزار جوجه لاک پشت پوزه عقابی متولد و راهی دریا شده اند.

مریم محمدی با اشاره به اینکه سایت حفاظت شده لاک پشت‌های پوزه عقابی کیش از سال ۱۳۸۵ راه اندازی شده و در کشور منحصر به فرد است، گفت: اواخر اسفند لاک پشت پوزه عقابی مادر برای تخم گذاری به سواحل کیش می‌آید و تا اواخر خرداد که جوجه لاک پشت‌ها متولد می‌شوند، اقدامات حفاظتی و مراقبتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

او گفت : لاک پشت‌های پوزه عقابی به دلیل هرس گیاهان دریایی و ایجاد محیط مناسب برای تخم گذاری ماهی‌ها به عنوان عضوی ارزشمند در محیط زیست دریایی شناخته می‌شوند.

محمدی گفت: جمعیت این لاک پشت‌ها در صد سال گذشته به دلایلی همچون صید بی رویه، تخریب لانه و تخم ها، گرفتار شدن در تور صیادان و عوامل طبیعی به شدت کاهش یافته و به همین دلیل این گونه ارزشمند در رده به شدت در خطر انقراض قرار دارد.

رئیس اداره محیط زیست کیش با بیان اینکه از هر ۱۰۰ جوجه لاک پشت تنها یک جوجه به سن بلوغ می‌رسد گفت: در جزیره هندورابی هم اقدامات حفاظتی خوبی در دستور کار قرار گرفته است.

محمدی گفت: در خلیج فارس و دریای عمان پنج گونه لاک پشت پوزه عقابی، چرمی، سبز، سرخ و زیتونی زندگی می‌کنند و تنها لاک پشت پوزه عقابی برای تخم گذاری به سواحل کیش می‌آید.

دردیگر نقاط استان هم لاکپشت های پوزه عقابی پس از تولد از زیر شن ها بیرون آمدند و روانه دریا شدند.

در منطقه شیب دراز قشم با کمک انجمن های  محیط زیست پس از مراقبت و نگهداری از تخم ها در یک سایت حفاظت شده، این بچه لاکپشت ها جمع آوری و در ساحل رها می شود.

لاکپشت های پوزه عقابی از گونه ای در خطر انقراض است.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.