حجتالاسلام دکتر کلانتری در دیدار با رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یکی از میوههای اصلی درخت پربار نظام جمهوری اسلامی است. وجود این مرکز در استان فارس، مایه مباهات این خطّهی عالِم پرور است.
او گفت: این پایگاه در سال ۱۳۹۸ با تصویب شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی، با مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری، تجمیع و با نام مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری، فعالیتهای خود را بسط و گسترش داد و امید است با برنامه ریزی و تلاش، نقشی شایسته در تحقق اهداف نظام اسلامی در زمینه توسعه علمی همه جانبه کشور ایفا نماید.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) به ارتقای قابل توجه رتبه ایران در تولید علم جهان اشاره کرد و گفت: بعد از انقلاب، رتبه کشور در تولید علم در جهان پیشرفت اعجاز گونهای داشته است.
او گفت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، ایران رتبه اول در بین کشورهای اسلامی و رتبه پانزدهم را در کل جهان در تولید علم دارا است. همچنین سهم ایران در تولید علم جهان از یکصدم درصد در سال ۱۳۵۷ به حدود ۲ درصد افزایش پیدا کرده است، یعنی افزایشی نزدیک به ۲۰۰ برابر، و این مرهون نگاه و برنامه ریزی عالمانه مسئولان نظام است.
کلانتری گفت: شجره طیبه انقلاب اسلامی که به اینجا رسیده باید ادامه و رشد پیدا کند تا به لطف و مدد الهی، همه دنیا را بهرهمند کند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: سرعت پیشرفت علمی ما چندین برابرِ متوسط جهان است، اما نکته مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که این علم، نباید منحصر و محدود به محیطهای دانشگاهی و آکادمیک باشد و لازم است از آن به نحو احسن در صنعت استفاده شود تا به پیشرفت همه جانبه کشور منجر شود و لازمه این مهم، تقویت ارتباط دانشگاه با حوزه صنعت است.
او در بخش دیگری از سخنانش به لزوم ساماندهی همایشها اشاره و گفت: در کشور، سمینارها و همایشهای بسیاری برگزار میشود که البته نکته مثبتی است، اما لازم است با رصد و مدیریت این همایش ها، در راستای هدفمند و کاربردی شدن، و پرهیز از برگزاری همایشهای تکراری و تشریفاتی گام برداشت.
کلانتری به ظرفیتهای بسیار زیاد کتابخانه تخصصی و مرکز پژوهشهای اسلامی حرم مطهر اشاره و گفت: کتابخانه آستان مقدس در سال ۱۳۴۳ شمسی، با ۲۲۷ جلد کتاب خطی و ۷۹ جلد کتاب چاپی رسما افتتاح شد و از آن زمان تاکنون که قریب ۵۸ سال از افتتاح آن میگذرد. این کتابخانه با دارا بودن گنجینه بزرگی از کتب چاپی فارسی، انگلیسی، عربی، نشریات گذشته نگر و روزآمد، کتب چاپ سنگی و نسخ خطی، مانند نگینی در بین کتابخانههای جنوب کشور میدرخشد.
او گفت: در حال حاضر، کتابخانه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، نزدیک به یکصدهزار جلد کتاب چاپی و بیش از سه هزار نسخه خطی فاخر را در خود جای داده که گنجینهای ارزشمند برای اساتید حوزه، دانشگاه و پویندگان دانش است و آماده هم افزایی و هرگونه تعامل و همکاری در زمینههای مختلف با مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری است.