رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور با اشاره به این که سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار صادرات کشاورزی در کشور انجام می‌شود، گفت: افزون بر ۳.۲ میلیارد دلار از این میزان سهم محصولات باغی است.

دکتر شکرالله حاجی وندگفت: سطح زیر کشت محصولات باغبانی در کشور حدود سه میلیون هکتار است که از این مقدار بین ۲۴ تا ۲۵ میلیون تن محصول برداشت می‌کنیم.

او گفت: البته این میزان محصولی که در بخش باغبانی صادر می‌شود جدا از محصولاتی است که به صورت کمپوست، پک شده، کمپوت و فرآوری شده در حال صادرات است که نشان دهنده این مهم است که سهم صادرات محصولات باغبانی در صورت احتساب این بخش‌ها بیشتر از رقم ذکر شده است.

آقای حاجی وندمی گوید: با توجه به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان، تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین با هدف تحقق ساختن این شعار در این حوزه بر یافته‌ها و دانش روز متمرکز شده که بر همین اساس موفق شدیم که تا به امروز ۶۱ رقم جدید ایرانی در حوزه باغبانی را معرفی کنیم.

او گفت: همچنین بیش از ۳۵۰ رقم از ارقام خارجی بر روی آن‌ها بررسی سازگاری انجام شده و در قالب تفاهم نامه‌هایی که با معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم تحویل نهالستان‌ها و بخش خصوصی شده است.

آقای حاجی وند در بخش دیگری از سخنان خود به سرمازدگی  که سالانه شاهد آن هستیم اشاره کرد و گفت: این سرما زدگی سبب می‌شود تا این محصول برای ۲ سال از بین برود که این آسیب همیشه در باغات کشور ما وجود داشته است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور  گفت:  به همین منظور ۲دانش فنی جدید از سوی موسسه در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و ارقام جدیدی از جمله گردو چالدران، الوند، کاسپین، پرشین و جمال تحویل بخش خصوصی شده که شاهد استقبال این بخش از این ارقام بودیم و برای نخستین بار باغ مادری گردو در کشور در تویسرکان تاسیس و برای نخستین بار نهال گردوی عاری از ویروس تحویل بخش خصوصی شده است.

او گفت: بر همین اساس امروز دیگر شاهد سرمازدگی در ۲ محصول گردو و بادام در کشور مگر در مواردی که خود باغدار نسبت به تهیه این اقلام اقدام نکرده باشد نیستیم البته در خصوص گردو اقدامات دیگری مانند ترویج و توسعه تکنیک سر شاخه کاری توسط این موسسه انجام شده و تیم‌های ماهر با هدف تربیت افراد در این خصوص تشکیل شده است.

آقای حاجی وند با اشاره به این که در زمینه محصول گردو اقدام دیگری همچون ترویج و توسعه تکنیک سرشاخه کاری توسط موسسه نهادینه شد، گفت: این امر از سال ۹۶ با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان البرز و سایر استان‌ها آغاز شد.

او گفت: چندین محصول از جمله آناناس، موز، نارگیل و پاپایا که وارد می‌شوند و هر ساله نیاز به مصرف در این بخش را از همین طریق تامین می‌کنیم و سبب ارز بری می‌شوند این در حالی است که در ۲ پژوهشکده گل و گیاهان زینتی و خرما و میوه‌های گرمسیری ورود کرده و پروتکل تولید و تکثیر نهال کشت آناناس را طی یک الی ۲ سال گذشته به دست آورده و این پروتکل در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

آقای حاجی وند می گوید: اکنون پنج منطقه کشور با تکنیکی که در اختیار آن‌ها قرار داده ایم در حال تکثیر نهال آناناس هستند و در گلخانه‌های مختلف بر روی کشت آن کار می‌شود.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور  در مناطقی مانند سواحل جنوبی چالدران بدون نیاز به تاسیس گلخانه و در فضای باز این کار قابلیت اجرا دارد که وزارت جهاد کشاورزی و مناطق جنوبی کشور این اقدام از سال گذشته آغاز شده و امسال نیز یک باغ پایلوت در این مناطق در ارتباط با دیگر محصولات گرمسیری اجرا خواهیم کرد چرا که شرایط در آنجا برای کار مهیا است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار