معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی از جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از طریق مناقصه برای تولید چهار هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور با ساخت نیروگاه‌های آفتابی خبر داد.

 محمدعلی رمضانی، معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در نخستین همایش فرصت‌های سرمایه گذاری حوزه نیروگاه‌های خورشیدی که در شهرک صنعتی کاسپین آبیک برگزار شد، گفت: مکانیزم‌های تشویقی مختلفی برای سرمایه گذاران انرژی‌های نو تهیه، تدوین و معرفی شده که از جمله مشوق‌های یاد شده این است که در ۶ سال نخست احداث نیروگاه‌های جدید خورشیدی، برق تولیدی آن‌ها را با نرخ مناسب و دارای توجیه خریداری می‌کنیم.

با هماهنگی‌های به عمل آمده با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با ساتبا ظرفیتی به میزان پنج هزار مگاوات برای تولید انرژی‌های نو در صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی به شکل خود تامین ایجاد شده است.

در حوزه انرژی‌های بادی نیز سازوکار‌هایی برای جذب سرمایه گذار به منظور تولید سه هزار مگاوات برق پیش بینی شده است.

رمضانی با بیان اینکه مجموعه‌ای از سازوکار‌ها را برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر پیاده سازی شده است، تصریح کرد: نصب و راه اندازی سامانه‌های پنج کیلو واتی برای خانواده‌های کم درآمد و دهک‌های پایین جامعه نیز در همین راستا هدفگذاری شده است.

 تولید برق پاک ضمن رفع نیازمندی‌های کشور در حوزه انرژی، با محیط زیست سازگار بوده و هوا را آلوده نمی‌کند.

مسیر هموار قزوین، برای تبدیل شدن به قطب انرژی‌های نو در کشور

اعلایی، استاندار قزوین هم در این همایش گفت: قزوین به دلیل زیرساخت‌های مناسب، فرهنگ بالای پذیرش سرمایه گذار و شرایط خاص آب و هوایی می‌تواند به قطب تولید انرژی‌های نو در کشور تبدیل شود.

 بنا داریم تا انرژی‌های نو و تجدیدپذیر را به یکی از ده‌ها مزیت اقتصادی استان قزوین تبدیل کنیم.

در این استان نعمت‌های خدادادی کم نظیر و البته مغفول برای تولید انرژی از خورشید و باد وجود دارد که قصد جدی داریم تا آن‌ها را بالفعل و عملیاتی کنیم.

اعلایی با بیان اینکه حدود چهار درصد برق مصرفی کشور در قزوین به تولید می‌رسد که تبعات ناشی از تولید این میزان انرژی را به شکل تجدیدناپذیر تحمل می‌کنیم، تصریح کرد: استفاده از مازوت برای تولید برق آسیب‌ها و تهدید‌های محیط زیستی زیادی را برای قزوین به دنبال داشته است که این مهم ضرورت و اهمیت بالای سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های نو را در این استان بیان می‌کند.

بعضی از صنایع این استان، نقش ملی و فراملی دارند و به دلیل تنگنا‌های موجود در حوزه انرژی در شرایط دشواری قرار گرفته اند که این مساله نیز ضرورت سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های نو را می‌رساند.

اعلایی با بیان اینکه مشوق‌های خوبی برای سرمایه گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: به سرمایه گذاران این حوزه برای حضور با شرایط سهل و آسان در استان قزوین تضمین می‌دهیم.

 در جریان سفر رییس جمهور، مصوبه ایجاد شهرک انرژی در استان قزوین اخذ شد که با تجمیع زیرساخت‌ها در این مکان فرصت خوبی برای کاهش هزینه‌های سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی فراهم می‌شود.

شناسایی سه هزار هکتار زمین مستعد در قزوین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی

خواجه وند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: سه هزار هکتار زمین مستعد برای سرمایه گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی و به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی (ساتبا) اعلام شد.

 ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات برای ایجاد نیروگاه‌های جدید انرزی شامل هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی بادی و هزار و ۳۰۰ مگاوات انرژی بادی به استان قزوین اختصاص یافته که فرایند جذب سرمایه گذاران مربوط به آن‌ها در حال پیگیری است.

میزان تابش خورشید و دمای میانگین ۱۵ درجه با ۲۸۰ روز آفتابی و قرارگیری در گذرگاه‌های بادی، قزوین را از استان‌های با استعداد بالا در حوزه فرصت‌های سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشیدی و بادی مطرح کرده است.

نشست‌های مختلفی طی چندماهه اخیر در شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت توزیع نیروی برق استان با حضور دستگاه‌های ذیربط دیگر از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت برای جذب سرمایه گذاران نیروگاه‌های خورشیدی و بادی برگزار شده است.

 تیم مدیریتی جدید استان قزوین در دولت سیزدهم تاکید و پیگیری زیادی برای تقویت سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های نو دارند که همایش امروز نیز در این راستا در حال برگزاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار