دانشمندان به تازگی با بررسی مایع جنسی (آب منی) شماری از بیماران در ایتالیا، متوجه وجود ذراتی از ویروس آبله میمون در آن شده اند؛ مسئلهای که طبق گزارش خبرگزاری رویترز، احتمال انتقال این ویروس از طریق جنسی را افزایش میدهد.
آنچه تا کنون در خصوص این ویروس گفته شده، آن است که آبله میمون از طریق تماس نزدیک با یک فرد مبتلا منقل میشود. با این حال، بسیاری از موارد شیوع فعلی در میان افرادی دیده میشود که شرکای جنسی یکدیگر بوده اند.
طبق اعلام رویترز، پژوهشگران «موسسه اسپالانزانی» (Spallanzani) که در رم، پایتخت ایتالیا مستقر است، به همراه یک مرکز تحقیقات در زمینه بیماریهای عفونی، برای نخستین از مدارکی در زمینه وجود ویروس آبله میمون در «مایع منی» ۴ بیمار در ایتالیا در گزارشی به تاریخ دوم ژوئن سخن گفتند.
این دانشمندان از آن زمان تا کنون توانستند از میان هفت بیمار، شش بیمار را شناسایی کنند که در «مایع منی» آنها مواد ویروسی وجود داشته است. به طور مشخص، در یک نمونه آزمایشگاهی، در مایع منی یکی از بیماران، ویروس آبله میمون به شکلی شناسایی شده که میتواند افراد دیگر را نیز آلوده کرده و تکثیر نیز شود.
فرانچسکو وایا، مدیرکل این موسسه تحقیقاتی به خبرگزاری رویترز گفت: اگرچه شواهد هنوز برای اثبات این مسئله که ویژگیهای بیولوژیکی این ویروس تغییر یافته، کافی نیست؛ اما با این حال وجود ویروسی عفونی در مایع منی، شدت تعادل را به نفع این فرضیه که انتقال جنسی یکی از راههای انتقال این ویروس هست، تغییر میدهد.
او همچنین گفت که سازمان جهانی بهداشت نیز در جریان این یافتههای جدید قرار گرفته است.
در همین حال، سازمان جهان بهداشت (WHO) اعلام کرد در حال بررسی گزارشهایی است که از وجود ویروس آبله میمون در «مایع منی» سخن میگوید.
یک مقام سازمان جهانی بهداشت امروز (چهارشنبه) گفت: سازمان جهانی بهداشت در حال بررسی گزارشهایی است که از وجود ویروس آبله ممون در مایع منی حکایت دارد و این سازمان در حال بررسی احتمال انتقال پذیری این بیماری از طریق جنسی است.
گفتنی است از اوایل ماه مه، بیش از ۱۳۰۰ مورد از بیماری ویروسی آبله میمون در حدود ۳۰ کشور گزارش شده است که بیشتر انها در اروپا بوده اند. این در حالی است که طبق اعلام رویترز، بیشتر این موارد در میان مردانی بوده است که با مردان دیگر در رابطه جنسی بوده اند.
شیوع آبله میمون همچنین نگرانیهایی را در جهان برانگیخته است؛ چرا که این ویروس پیشتر به ندرت در خارج از آفریقا مشاهده شده بود و حال در شیوع کنونی، بیشتر موارد ابتلا ارتباطی با سفر افراد به آفریقا نداشته است.
دانشمندان در تلاش اند تا بفهمند چه چیزی سبب شیوع کنونی این بیماری و منشأ آن شده و آیا چیزی در خصوص این بیماری تغییر کرده است یا خیر.
منبع: خبرگزاری رویترز