کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتهایی مطالبه رسیدگی به موانع ازدواج جوانان را داشتند. کاربران از زوایای مختلفی نگاه خود به موانع ازدواج را ذکر کردند. آنها شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را برشمردند. از نگاه آنان اشتغال، مسکن و مسائل فرهنگی اصلیترین موانع ازدواج هستند. کاربران همچنین از مسئولان خواستند در صورتی که دغدغه افزایش جمعیت را دارند از مسیر ازدواج مانعزدایی کنند. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران مرور شده است.
بیشتربخوانید
ف. میرزایی:
بهجای طرحهای ضربتی برای زاد و ولد بهتر نیست هزینه زندگی پایین بیاید. با حکم و ابلاغیه نه زاد و ولد بالا میرود، نه ازدواج بیشتر میشود. هزینههای زندگی را پایین بیاورید تا شرایط برای ازدواج و فرزندآوری فراهم شود. با ابلاغیه و محروم کردن بخش بزرگی از جامعه که مجردند نمیتوان کاری کرد.
کاربری با نام «فرحبخش»:
طبق آمار ۸۷ درصد از مردم معتقدند بهترین سن ازدواج برای دختران ۱۶تا ۲۵سال است و از هر۱۰دختر هفت نفرشون معتقدند اگه مشکلات اقتصادی کم بشه ازدواج میکنن. متولیان خانواده و جمعیت موانع ازدواج رو از جلوی پای جوانها بردارید. پدرا و مادرا کمتر در مورد مسائل مالی سختگیری کنید.
علی صادقزاده:
مشکلات اقتصادی برای همه مشکلاتی ایجاد میکند، اما چیزی که اغلب از آن غافل هستند تأثیر این گرانیها بر مجردهاست. هر چه مشکلات بیشتر، فاصلهشان از ازدواج بیشتر و این هزار تا مشکل و چالش ذهنی و روانی و روحی برایشان ایجاد میکند. نگاه به گرانیها از این حیث کمتره.
کاربری با نام «هدی»:
به عنوان یک دختر که در شرف ازدواج هستم، بزرگترین نگرانیم جهیزیه است. چطور پدرم میخواد اونقدر پول جور کنه که یخچال و گاز و همین وسایل دم دستی معمولی رو بگیریم. بمونه دیگر هزینههای جانبی. همین هم باعث میشه فعلاً از پذیرفتن خیلی از خواستگارهام صرف نظر کنم.
مانیا فریادرس:
مرکز پژوهشهای مجلس سه عامل ازدواج دیرهنگام را هزینه بالای آغاز زندگی، مسکن، بیکاری و پیدا نکردن گزینه مناسب ازدواج عنوان کرده. نتایج پژوهش سال۹۴هم نشون میده ۳۰درصد از پاسخ دهندگان گفتن قصد ازدواج ندارن، ۱۵درصد از آن۳۰درصد هم اعلام کردن اگه موانع اقتصادی آنها هم رفع بشه باز ازدواج نمیکنن!
حامد سلطانی:
تا سن ازدواج نیاد زیر ۲۵ سال واسه مردها و ۲۰ سال واسه دخترا این جامعه شاد نخواهد شد تا زمانیکه جمعهای خانوادگی و خویشاوندی مثل گذشتهها نشه تا شبنشینیهای ساده دوباره شکل نگیره تا زمانی که مقایسهها و حسادتها رو حذف نکنیم خوشبخت نخواهیم شد. (البته همه در چارچوب دین و اخلاق)
کیان مهزاد:
موانع ازدواج در ایران بیشمار است: سربازی، مسکن، اشتغال، عدم آموزش، فردگرایی، مسئولیت ناپذیری و... اگر میخواهیم آینده ایران را درک کنیم باید مسئله ازدواج را به دقت تحت نظر قرار داد و برایش کارگروه ویژه تعریف کرد و سهم هر دستگاه هم مشخص شود.
احمد رجبپور:
به جز مسائل اقتصادی، رسم و رسومات غلط و حرفهایی مثل ما یک دونه دختر داریم و آرزوی دیدنش رو در فلان و فلان داریم باعث شده همون کسایی هم که یک ذره دستشون میرسه نرن سمت ازدواج. خانوادهها خواهشاً بفهمید که الان وقت آرزوبازی و رسم و رسوم داری و چشم و همچشمی نیست.
ساسان نصیری:
بسیاری از دوستام رو وقتی به ازدواج سفارش میکنم میگن مگر دیوونهایم آزادیهامون رو ول کنیم و بریم شب تا صبح به فکر کرایه خونه و برنج و مرغ و یارانه باشیم. این سه تا مسئله است: اولاً نمیدونن چرا باید اصلاً ازدواج کرد. ثانیاً مسئولیتپذیر نیستند و ثالثاً هم اینکه از شرایط اقتصادی متأهلینی که میبینند وحشت دارند.
منبع: روزنامه جوان
ازدواج دوم و سوم رو در استانهای مرزی ممنوع کنید
تک فرزندی رو در خونواده های فقیر و مرزی اجباری کنید
بخدا قسم کشور دیگه تاوان تحمل اشتباه و خریت بعضی هارو نداره
تا کی باید تاوان بی فکری و شهوت و نادانی ۲۰ درصد جامعه رو بقیه بدن؟کسی که بیسواده فقیره چرا چن تا بچه میاره و دوسه تا زن میگیره؟
دوستان عزیز هیچ آدم عاقلی پای معامله ای نمیره که حداقل ۸۰ درصدشون ضرر کردن و شکست خوردن.الان مثه قدیما نیس
اگر بحث مهریه و آبرو و بچه نباشه بیش از ۹۰ درصد ذوجها از هم طلاق میگیرن
خواهشا چشاتونو باز کنید.برادرای عزیز دخترا قبل از ازدواج با بعد از ازدواج زمین تا آسمون تفاوت دارن
اگر قصد ازدواج دارید یه لیست از خواسته هاتون تهیه کنید فقط دنبال همون مشخصات و چیزایی که میخواید برید.پیدا شد که فبها.نشد مجرد بمونید التماس میکنم اینو انجام بدین و رعایت کنید من نکردم الان مثه سگپشیمونم
بخدا قسم دیگه الان وقت عاشقی و این مزخرفات نیست
نمیدونم مجردا چطور میخوان ازدواج کنند
گرانی طلا و سکه و هزینه ازدواج
برای کسانی که بدونه ثبات اقتصادی انتظار ازدواج و فرزند آوری دارند تشت آب یخ موجوده
و هر بانکی رفتم واسه وام ۳۰ ملیونی بگیرم واسه عروسیم ندادن.
الان ما هم تصمیم گرفتیم طلاق بگیریم. چون گفتن دیگه نمیتونن بیشتر از این منتظر بمونن.
.
یاعلی
مسله دیگر باید کسی که می رود سر کار حق عایله مندی و اولاد نصف حقوق پرداختی باشد یعنی اگر کسی ازدواج نکرده نصف افراد دیگر حقوق بگیرد.
ی 10 سال منتظر بودم. دیگه پیر شدم. از بس بخاطر استخاره کردن و کوچیک بودن خونه و رنگ خونه و فرش خونه ازدواج با خانواده ما رو پسند نکردن.
اون دنیا ان شاالله ما ازدواج میکنیم.
خیلی از اینا میان اون چند درصد خاص آقازاده و ... رو درنظر میگیرن و تعمیم به کل جامعه میدن تا تاثیر اساسی منفی اقتصاد و ضعف حاکمیت رو کمرنگ کنند
اگه پولداری بگو ببینم چه کار کردی یا چه استعدادی داشتی که پولدار شدی این که والدینت پولدار باشند و به تو هم بدهند به معنی مفت خوری است پولدار معنای دیگری داره
مفت خورها ممسئولیت پذیر بار نمی آیند و ازدواج نمی کنند و فرزند نمی آورند
اول به دنبال کسب روزی حلال در کشور مثلا اسلامی باشید که در این شرایط بدون پایمال کردن حق الناس بتوانید کسب کنید در مرحله بعد با این اندک روزی بگردید دنبال خانواده هایی که به اسلام اعتقاد دارند نه ظاهر سازی می کنند و منافق هستند.
بچه بیاریم که فقط بدبختی بکشه و یه عده بخورن اینم بشینه تماشا کنه ؟!!!
عجب مارمولکی هستی
این آموزه پیامبر ما است که فرمود هر کس صدای یاری مسلمانی را شنید و به کمکش نشتابد از من نیست
عجب زمانه بی دردی شده که یک عده هرچقدر میخورند سیر مانی ندارند
به جایی که آن ها که دارند کمک ندارها بکنند تا جامعه از این وضعیت خارج شود بیشتر دنبال حرص و طمع خود هستند و حتما هم انتظار دارید خداوند هم نظر لطفی به جامعه مثلا اسلامی ما بکند.
نه برادر من نگران آن روزی باش که خداوند بگوید وقت امتحان گذشت و آماده شوید برای پاداش اعمالتان.
کسی که میخواد رای بده حداقل باید ۱۸ سال داشته باشه
ولی هرکسی با هرسنی با هر مقدار درآمد و عقل و اخلاق میتونه ازدواج کنه و بچه بیاره
تمام مصیبتهای ما مال بی فکری های دهه های قبله
اخه چرا به همه مجوز ازدواج میدین؟چرا به همه مجوز بچه دارشدن میدین؟دنبال کیفیت هستین یا کمیت؟
۳۰ میلیون جمعیت مرفه و باسواد و شاد از ۱۵۰ میلیون فقیر و گرسنه بهتره
اول با خودتون روراست باشید
میخواید شبیه ترکیه یا انگلیس یا کره جنوبی بشید یا پاکستان و بنگلادش و اتیوپی؟