حسین امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با فواد حسین وزیر خارجه عراق در موضوع گفتوگو برای لغو تحریم ها گفت: در حالی که تبادل پیام ها بین آمریکا و ایران از مسیر نماینده اتحادیه اروپا تداوم داشت به یک باره کاخ سفید ایده صدور قطعنامه در آژانس را مطرح کرد که هدف آمریکا از این کار، امتیاز گیری سیاسی در میز مذاکره است.
وزیرخارجه کشورمان در ادامه گفت که ما همواره غرب را به مسیر دیپلماسی فراخواندیم و حتی به ابتکار ایران و چند روز قبل از نشست اخیر آژانس ، طرحی سیاسی برای تداوم گفتوگو تا رسیدن به توافق نهایی روی میز قرار گرفت.
پس از گذشت هفت دور از مذاکرات لغو تحریمها، دور هشتم گفتوگوها از ۶ دی و با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ از سر گرفته شد و ادامه داشت تا اینکه با اعلام جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا از ۲۰ اسفند به علت اختلاف نظر طرفین مذاکرات بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
تهران، آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و به قول حسین امیرعبداللهیان وزیرخارجه کشورمان اگر آمریکا بیش از این معطل نمیکرد همین الان توافق انجام میشد؛ در مقابل واشنگتن هم ایران را به درخواستهای حداکثری در مذاکرات لغو تحریمها متهم میکند.
این توقف ادامه داشت تا آمریکا و سه کشور اروپایی با تهیه پیشنویس قطعنامه ای ار به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دادند که ایران را به عدم همکاری با این آژانس متهم میکرد؛ قطعنامه ای که هجدهم خرداد با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید.
ایران نیز در پاسخ به قطعنامه شورای حکام آژانس ودر چارچوب قانون مجلس شورای اسلامی تعدادی از دوربینهای نظارتی فراپادمانی آژانس را در چند تاسیسات هستهای خاموش و همچنین روند نصب سانتریفوژهای پیشرفته را شروع کرد.
به گفته حسین امیرعبداللهیان، ایران دیپلماسی را بهترین مسیر برای نیل به توافق خوب ، قوی و پایدار می داند اما واکنش تهران در مقابل رفتار قلدرمآبانه ،بر مبنای اقتدار است.
وزیرخارجه عراق همچنین دیدگاه کشورش در خصوص ضرورت نیل به نتایج نهایی در حوزه گفتوگوهای مربوط به برجام را مورد تصریح قرار داد و افزود: عراق همواره آمریکا و طرف های غربی را به حل مشکلات و برطرف کردن تحریم ها تشویق کرده است.
اما در بخش دیگری از این گفتوگوی تلفنی، وزیرخارجه کشورمان با قدردانی از اقدامات دولت عراق در زمینه تسهیل گفتگوها برای حضور حجاج ایرانی بیت الله الحرام در حج جاری در خصوص مناسبات تهران و ریاض گفت: ارزیابی ما از دور اخیر مذاکرات در بغداد مثبت است و تهران از اجرایی کردن نتایج مذاکرات فیمابین استقبال می کند.
فوادحسین نیز در این گفتوگوی تلفنی با ابراز خرسندی از روند گفتوگوهای جاری بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان، بر اراده دولت عراق در زمینه تداوم تسهیل گری در این خصوص تا برقراری گفتوگوهای مستقیم بین وزرای خارجه دو کشور و بازگشت مناسبات به حالت طبیعی تاکید کرد.
گفتنی است، سوم اردیبهشت بود که رسانه ها از برگزاری دور پنجم مذاکرات فی مابین ایران و عربستان خبر دادند.
روابط ایران و عربستان نزدیک به ۶ سال پیش از سوی مقام های سعودی به طور کامل قطع شد.
برهم صالح، رئیس جمهور عراق برای اولین بار ماه می سال ۲۰۲۱، اعلام کرد که عراق میزبان گفتوگوها میان ایران و عربستان بوده و پس از آن چهار دور مذاکرات به میزانی بغداد انجام شده است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه اسفند پارسال گفته بود: "در صورتی که ایران پاسخ پرسش های خود را در گفت وگوها دریافت کند می توان بر اساس آن درباره زمان آغاز مذاکرات و سطح آن تصمیم گرفت.
بر اساس یرخی گمانه زنی ها در آخرین دور از مذاکرات میان تهران و ریاض عنوان شده بود دو طرف پذیرفته اند ملاقاتی میان وزرای خارجه دو کشور صورت بگیرد.
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر منافق حرام خوار
از کجا متوجه شدید دوست ۲۰:۰۸ آقا هستند؟!
اما بنده در این مورد نظری ندارم و فقط یک سوال از شما دارم:
در مورد آمریکا و اسرائیل هم، همین نظر دارید که در مورد عربستان دادید؟
حالا جهان اسلامش مثلا صدق نمیکنه یا شاید هم صادق هست؟
1 - در عربستان خانه خدا وجود دارد که محور وحدت مسلمانان است و محل یکی از مهمترین عبادات الهی در صورتیکه امروز اسرائیل و آمریکا خانه شیطان است و هر تفرقه و نفاق و آشوبی که در جهان اسلام بوجود می آید ریشه اش در آمریکا و اسرائیله .
2 – عربستان کشور همسایه است و مردم آن مسلمان و راه گریزی از آن وجود ندارد و هر همسایه ای به همسایه خود نیازمند است و هم ما به او نیاز داریم و هم او به ما نیاز دارد صرف نظر از اینکه قبله مسلمانان در آن کشور قرار گرفته است
3 – روابط حسنه کشورهای اسلامی مخصوصاً حسن همجواری کشورهای همسایه قطعاً به نفع مسلمانان است که آمریکا و اسرائیل مخالف جدی آن هستند چون هر چقدر روابط کشورهای اسلامی بهتر باشد قدرت اسلام بیشتر و توان جولان اسرائیل و آمریکا محدودتر می شود .
4 – عربستان توان استثمار و استعمار ما را ندارد ولی آمریکا یک استثمار گر با تجربه و توان است که ما باید روابطمان با او خیلی محتاطانه باشد و موارد دیگر که بیان همه آنها موجب اطاله کلام می شود البته با تمام این مطالب ما مخالف قطع مطلق با آمریکا نیستیم اما شرایط باید طوری باشد که روابط ما با آمریکا شرافتمندانه ، عادلانه ، با حترام متقابل و بدون انگیزه های استثمارگرانه و استعمارگرانه باشد که فعلاً این شرایط وجود ندارد اما با اسرائیل که شرایط کاملاً متفاوت است و ما اصل رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی شناسیم و هیچ زمان هم با این رژیم رابطه نخواهیم داشت تا ان شاالله شاهد نابودی این رژیم باشیم .
خوبه که حداقل در مورد امریکا و اسرائیل نظری متفاوت دارید
اما به نظرم در مورد عربستان هم باید بیشتر مطالعه و وضعیت حال ایشان را بررسی کنید
در کل با شما موافق هستم
اما در مورد اینکه در حال حاضر عربستان دست امریکا و کم کم به صورت شفاف اسرائیل در منطقه شده است، شکی نیست
و البته رژیم حاکم بر عربستان که افکاری بسیار خطرناک و البته قدرت بسیار کمی دارد
حالا ارتباط یا عدم ارتباط با عربستان باعث حفظ منافع مسلمین می شود یا ... بحثی طولانی است که فعلا و اینجا مجالی نیست
1 – حساب مردم عربستان را باید تا حدود زیادی از آل سعود جدا کرد من آخرین سال قبل از کرونا مراسم حج شرکت داشتم در موارد متعدد پیش خود من در بازاری که معروف است آنجا مرکز وهابیت است از مقاومت ملت ایران تجلیل می کردند و حتی یکی به خود من گفت شما قوی هستید نگران مشکلات موقتی نباشید که حل می شود .
2 – هر چه بین امت اسلام تفرقه بیشتر باشد به نفع صهیونیسم و آمریکاست و اتفاقاً آل سعود میلیاردها دلار هزینه می کند که این هدف شیطانی صهیونیسم محقق شود و ما باید در حد توان این نقشه آنها را خنثی کنیم .
3 – خیلی از مسلمانان جهان حتی در عربستان بدلیل طوفان تبلیغاتی که علیه ایران وجود دارد نسبت به واقعیت های ایران در زمینه های مختلف از جمله اعتقادات دینی نا آگاه هستند که اگر ارتباط خوب برقرار شود شرایط کاملاً تغییر می کند در عربستان حجاج سایر کشورها می ترسیدند از ارتباط گیری با حجاج ایرانی .
4 – دوست عزیز امام عزیز ما بیش از هر چیز به وحدت تأکید داشتند نه فقط وحدت بیت ملت ایران بلکه وحدت بیت امت اسلام که بسیار مهم است و اسرائیل نابود نمی شود و آمریکا در لاک خود فرو نمی رود مگر با اتحاد بین همه فرق اسلامی که بهترین مکان هم برای تحقق آن مکه معظمه است و تلاش صهیونیست ها و مزدورانش از جمله شبکه های وهابی برای ایجاد کینه و نفاق بین مسلمانان به همین نکته بر می گردد .
بنده هم در سفر به عربستان و مکه و مدینه همین موارد دیدم
تفاوت دولت و ملت مشهود و نیاز به ارتباط با ملت موجود است
اما در حال حاضر منافع این ارتباط مورد تردید و بحث هست
که در مجموع اتحاد رمزی همیشگی است
اما اگر منافق در این صفوف باشد، خطر بزرگ تر از جنگ رو در رو است
در مجموع هم نظر، اما از دو منظر و با اختلاف در روش هستیم
بهتره جنابعالی سکوت مطلق کنی ودخالت نکنی
بااین دخالتاتون گند زدید رفت
اما اگر خودتون هم با نظر خودتون موافقید؛ پس کوتاه پیام بدید و بیشتر ساکت باشید
انرژی هسته ای حتما حق کشور و مردم ایران هست
برای حال و آینده و بازدارندگی خارجی
اوکراین ببینیم؛ چه کشوری در حال دفاع حقیقی از مردم آن کشور هست؟!
فقط مردم تنها در برابر سیاست حکومت خودشون، آمریکا، اروپا، روسیه و ...
مذاکره با آمریکا و امید به اروپا و دنبال حمایت چین و روسیه بودن، بدون توجه به مردم هم که ...
فقط یک جمله دارم:
اگر افرادی در بالای یک نظام ادعای سیاست مدار بودن دارند؛ باید بتوانند با حفظ اصول نظام خود، با دیگران ارتباط در جهت منافع مردم کشورشان داشته باشند
که مثل روز روشن طرفای ایرانی میدونن برا عدم توافق میرن تو جلسات.و الا توافق همون چند سال پیش صورت می گرفت...والسلام
خودشون به شکر خوردن افتادند
شما هنوز مدافع هستید؟!
اگر اینا بد هستند
اونا که ۸ سال افتضاح بودند
البته می گفتند نمیذارن
اما ۸ سال موندن و رفتند و آمدند و خوردن
بعد هم گفتند نذاشتن
پس از اول نمیومدید
یا می رفتید و هر روز مردم سر کار نمیذاشتید
دوست عزیز فکر کنم خیلی زود بلای ۸ ساله رو فراموش کردی!
یا اون موقع گلابی بهت رسیده و الان نه
#خروج از ان پی تی
#خروج از ان پی تی
افراطيون بدبخت