به گفته سرهنگ حسین نجفی : مراکز مشاوره و مددکاری، از ارکان مهم ماموریتی پلیس است و پروندههایی که عمدتاً موضوع اختلافی دارند به این قسمت ارجاع داده میشوند.
او می گوید:رسیدگی به جزئیات پرونده ها در کلانتریها صورت میگیرد که با بهره گیری از مشاور و مددکار اجتماعی ارجاع پرونده به سایر دوایر کلانتری و دستگاه قضایی نیز کاهش مییابد.
جانشین فرماندهی انتظامی استان ایلام گفت:حضور کارشناسان پلیس در مدارس، تشکیل شورای معتمد پلیس در سطح محلات، مساجد و اصناف علاوه بر حل مشکلات به افزایش آگاهی آنان از آسیبهای اجتماعی روز و در نتیجه کاهش آسیبهای اجتماعی کمک بسیاری خواهد کرد.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه هم اکنون در سطح استان ۱۶کلانتری دارای واحد مشاوره فعال میباشند، گفت: میطلبد هر چه سریعتر ادراه مشاوره و مددکاری معاونت فرهنگی اجتماعی تعداد ۳ کلانتری فاقد مددکار در سطح استان را فعال تا شهروندان بتوانند از خدمات ارزنده این مشاوران بهرهمند شوند.
سرهنگ نجفی با تاکید بر اینکه مهمترین هدف دایره مشاوره و مددکاری پلیس کاهش پروندههای ارجاعی به دادگستری و حل و فصل اختلافات خصوصاً اختلافات خانوادگی میباشد، گفت:مشاوران بایستی ایدههای نو و خلاق بیافرینند و انتظار داریم که آمار مصالحه پروندههای صلح و سازش در سطح استان به بالای ۸۵درصد برسد.