در معاملات روز جمعه بازار جهانی نفت، بهای هر بشکه نفت در حد کمی کاهش یافت که تحریمهای جدید علیه ایران این کاهش را محدود کرد.
معاملات آتی نفت برنت با ۴۱ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش به ۱۱۹ دلارو ۴ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدییت آمریکا (WTI) با ۵۴ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش به ۱۱۷ دلار در هر بشکه رسید.
اگر روند کاهشی در طول روز ادامه داشته باشد، قیمتهای آتی نفت برنت اولین کاهش هفتگی خود را در پنج هفته اخیر به ثبت خواهند رساند، در حالی که قیمتهای آتی نفت خام ایالات متحده اولین کاهش خود را در هشت هفته اخیر خواهند داشت.
تینا تنگ، تحلیلگر در CMC Markets میگوید: افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی علیرغم عرضههای کم بر قیمت نفت فشار میآورد.
بانکهای مرکزی در سراسر اروپا روز پنجشنبه نرخهای بهره را افزایش دادند، برخی از آنها با مقادیری که بازارها را شوکه کرد تا تورم فزایندهای را که باعث کاهش پسانداز و کاهش سود شرکتها میشود، کنترل کنند. این حرکتها به دنبال افزایش ۷۵ واحدی نرخ بهره در روز چهارشنبه توسط فدرال رزرو آمریکا صورت گرفت که بالاترین میزان از سال ۱۹۹۴ بود.
با این حال، پس از اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، سرمایهگذاران همچنان بر روی عرضه محدود متمرکز شدند.
در همین حال برخی منابع خبری دیروز اعلام کردند قیمت نفت سنگین ایران در ماه می ۹.۲ دلار افزایش داشته و به ۱۱۵ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه رسیده است که در این بازه زمانی با قیمتی بالاتر از نفت برنت در بازارهای جهانی به فروش میرسد. گفته میشود تولید نفت ایران نیز در ماه می ۲۰ هزار بشکه در روز کاهش داشته و به ۲ میلیون و ۵۴۴ هزار بشکه در روز رسیده است.
فاصله بین ایران قوی خیالی مد نظر شما و این ایران موجود اینقدر زیاده که قابل وصف نیست
در ضمن میزان عرضه نفت یک مؤلفه قدرت واقعی نیست. ذخایر، برداشت و فراوری نفت و معادن ملاک هست. چه بسا کشوری زنجیره ارزش این منابع رو تکمیل کرده باشه و محصول نهایی یا میانی رو صادر کنه. به نظرم کشورهای صادرکننده نفت مشکل اقتصادی در تأمین نقدینگی دارند که باید با رونق تولید توأمان با اصلاح نظام مالیاتی این مشکل رو حل کنند.