رئیس اداره بیابان‌زدایی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: بیابان‌های استان اصفهان سالانه ۵۰۰۰۰ هکتار رشد می‌کند.

حسینعلی نریمانی گفت: تغییرات اقلیمی به عنوان اصلی‌ترین عامل افزایش بیابان ، سالانه حدود ۵۰هزار هکتار در استان اصفهان افزایش بیابان داریم.

او می گوید بر اساس مطالعات صورت گرفته استان اصفهان ۷۳۶ هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی داریم، اظهار داشت: این مطالعات در سال ۸۱ انجام شد و پس از یک دهه با به روزرسانی اطلاعات این میزان مرکز کانون فرسایش به یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار رسید.

رئیس اداره بیابان‌زدایی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان می گوید در سال ۹۸ میزان مرکز کانون بحران فرسایش بادی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار رسید، ابراز داشت: منظور از کانون فرسایش آن است که شدت فرسایش بیشتر و به دنبال آن میزان خسارت نیز بیشتر شده است.

به گفته رئیس اداره بیابان‌زدایی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده که نزدیک به ۴۰ الی ۵۰ هزار هکتار افزایش بیابان داریم،  بیشترین عامل در این افزایش تغییرات اقلیمی است چراکه اگر عاملی به جز تغییرات اقلیمی بود انتظار می‌رفت که این افزایش نوسان داشته باشد در حالی که این افزایش تقریبا با نرخ ثابت بوده است.

کانون‌های بحران در مناطقی است که به منابع زیستی خسارت وارد می‌کند،  از سوی دیگر این کانون‌ها در مناطقی است که در طی ۲۰ سال گذشته ساخت و ساز انجام دادیم و یکی دیگر از عوامل آن است که کانون‌ها در مسیری که باد حرکت می‌کنند، فعال هستند.

دشت منطقه کاشان تحت تاثیر کانون‌های فرسایش بادی مرنجاب و کانون‌های فرسایش بادی بین مرزی استانی قرار می‌گیرد در حالی که متناسب با اعتبارات پروژه‌هایی را شروع کردیم.

نریمانی گفت هر ساله حدود ۳۰ درصد از اعتبارات بیابان‌زدایی به کاشان و آران و بیدکل اختصاص پیدا می‌کند،  قالب پروژه‌هایی که اجرا شده نهال‌کاری بوده است و بعد از آن پروژه بادشکن غیرزنده است و پروژه قلمه‌زنی نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار