گلستان های معطر از عطر گل محمدی

کاشت گل محمدی با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده و بازار پررونقی در کشت و کار گیاهان دارویی بدست آورده است.

گل محمدی گیاهی مقاوم و کم‌ توقع نسبت به موادغذایی خاک و رطوبت است به همین جهت چند سالی است که کشت این گل در مزارع استان با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده و بازار پررونقی در کشت و کار گیاهان دارویی در استان بدست آورده است.

شکوفایی گل محمدی، حال و هوای خاصی در مزارع کشاورزی استان حاکم است چراکه فصل برداشت این گیاه معطر برای همگان آشناست.

گل محمدی باید صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک چیده و تا قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری منتقل شود.

این گل پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و می‌ریزد. تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.

از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری، و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک روانه بازار می شود.

به دلیل کم توقع بودن در نیاز آبی، این محصول می‌تواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.

عطر ناب گل محمدی در گلستان ها

برداشت ۹۶۰ تن گل محمدی از گلستان‌ها

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت:برداشت گل محمدی از سطح ۲۴۰ هکتار از گلستان های استان و اراضی زیر کشت این محصول از اواسط اردیبهشت آغاز شده است.

زاهد حاجی میرزایی گفت:در حال حاضر در استان ۲۶۰ هکتار زمین زیر کشت گل محمدی وجود دارد که ۲۴۰ هکتار آن بارور می‌باشد.

او می‌گوید: با توجه به پراکنش خاصی که در استان داریم پیش بینی می شود به ازای هر هکتار از سطح زیر کشت ۴ تن گل محمدی برداشت شود که در مجموع ۹۶۰ تن  گل محمدی از سطح مزارع برداشت می شود.

حاجی میرزایی می‌گوید: حدود ۵۰۰ بهره بردار در استان کار برداشت این محصول را انجام می‌دهند که بیشترین سطح زیر کشت به شهرستان های سنندج، دهگلان و بانه اختصاص دارد.

او گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای که در استان داریم کشت محصول گل محمدی یکی از مزیت‌های استان محسوب می‌شود و این محصول بسیار کم آب بر است در همین راستا سازمان جهادکشاورزی در جهت حمایت از کشت این گیاه اقدام به توزیع قلمه ریشه دار به دو صورت گلدانی و ریشه لخت به صورت رایگان و یارانه‌ای کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در قالب این طرح سال گذشته ۸۵ هزار قلمه بلاعوض بین بهره برداران توزیع شد.

عطر ناب گل محمدی در گلستان ها

عطر ناب گل محمدی در کارگاه های گلاب گیری

برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری انتقال یابد؛ زیرا با گرم شدن هوا گل‌های چیده شده پژمرده و فعالیت‌های تخمیری در گل‌ها که اغلب روی هم انبار و فشرده می‌شوند افزایش می‌یابد.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه بیش از هزار و ۲۰۰ لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان استحصال می شود.

به گفته او از هر یک تن گل محمدی حدود ۴ تن گلاب و از هر ۶ تن گل محمدی ،یک کیلو اسانس تولید می شود که بحث اسانس بسیار مهم تر و با ارزش تر از خود گلاب است که در زمینه صادرات به کارخانه های عطر سازی دنیا درآمد بسیار بالایی دارد.

عطر ناب گل محمدی در گلستان ها

برگزاری اولین جشنواره گلابگیری در سنندج

گلاب‌گیری، یکی از میراث کهن ایرانیان است و بنا به شرایط هر منطقه محدوده زمانی آن از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد متفاوت است.

هزاران سال است کە گل محمدی یکی از محبوب‌ترین گیاهان بومی ایران بوده که از قدیم الایام تا به امروز از ایران به سایر کشورها صادر شده است.

چند روز گذشته بود که اولین جشنواره گلابگیری در روستای همروله سنندج با هدف شناساندن این روستای تاریخی به گردشگران و ایجاد اشتغال برگزار شد.با توسعه صنعت گردشگری در روستا‌های تاریخی و هدف گردشگری می‌توان  با ایجاد اشتغال، از مهاجرت به شهر‌ها هم  جلوگیری کرد.

شهرستان سنندج با تولید انبوه گل محمدی توانسته مقام چهارم تولید این محصول دارویی را کسب کند.

روستای امروله سنندج با نیز با سطح زیر کشت ده ها هکتاری گل محمدی به عنوان یکی از مراکز بزرگ این تولید این گیاه پرکاربرد تبدیل شده،

گل محمدی نیز یکی از گل های بومی این منطقه بوده و در طول تاریخ همواره مردم کردستان از خواص این گل به صورت ها مختلف استفاده کرده اند.

برچسب ها: گل محمدی ، گلاب گیری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار