به نقل از پایگاه خبری علوم پزشکی همدان، دکتر محدثه شکری پور گفت: سونامی پیری جمعیت استان همدان با تهدید جدی همراه است که بر اساس قانون جوانی جمعیت، همه مراحل درمان ناباروری زیر پوشش خدمات بیمهای قرار گرفت.
او گفت: ۹۰ درصد هزینههای درمانی ناباروری پرداخت میشود همچنین یک بخش در بیمارستان فاطمیه به درمان ناباروری اختصاص یافته است.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در امور بانوان و خانواده گفت: ایجاد مراکز درمانی ناباوری زیر نظر دولت، کمک شایانی به فرزندآوری افراد میکند.
به گفته شکری پور هزینههای بالای درمانناباروری در مراکز خصوصی موجب شده، بسیاری از افراد توان درمان در این مراکز را نداشته باشند بنابراین شاهد ازدحام بیماران در مراکز دولتی هستیم.
او گفت: در حال حاضر نرخ باروری و زاد ولد در کشور زیر نرخ جایگزین است و در استان همدان نرخ زاد و ولد تا پایان سال ۱۳۹۹ برابر با ۱.۶ بوده است.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در امور بانوان و خانواده خاطر نشان کرد: همچنین نرخ مهاجرت در استان همدان نسبت به سایر استانها بیشتر است بنابراین پیری جمعیت در همدان در آینده نزدیک، دور از انتظار نیست.
شکری پور گفت: تغییر سبک زندگی و بالا رفتن سن ازدواج، تمایل زوجین جوان به فرزندآوری را کاهش داده است.
او گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی هم قبل از هر اقدامی در بحث فرزندآوری تأکید به فرهنگ سازی میکنند.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در امور بانوان و خانواده در ادامه گفت: برخی از افراد، پزشکان یا خانواده ها، زوجین را به تک فرزندی تشویق میکنند.
شکری پور خواستار اطلاع رسانی عوارض تک فرزندی شد و گفت: برای تشویق زوجین به فرزندآوری و حمایت از مادران میتوان با ایجاد مؤسسههای خدماتی به کمک مادران شاغل، دانشجو و دارای چند فرزند شتافت و با ارائه خدماتی همچون پرستاری از فرزندان، باری را از دوش آنها برداشت.
او گفت: یک مادر نیاز به مهدکودکهای باکیفیت دارد که کودک خود را با خیال راحت به آنها بسپارد، پیشنهاد داد ارگانهای مختلف اتاق مادر و کودک و مهدکودک دایر کنند تا مادر بتواند در طول روز به فرزندش سر بزند.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در امور بانوان و خانواده گفت: در مراکز فروش مکانی برای غذا دادن و شیر دادن به کودک یا تعویض پوشاک آنها پیش بینی نشده است.
منبع ایرنا