مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان گفت: بایستی برای ساخت و ساز قانونی از بنیاد مسکن استعلام انجام شود در غیر این صورت تخلف محسوب می‌شود.

غلامحسین خانی گفت: بر اساس سرشماری عموم نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ تعداد جمعیت استان ۵۱۲۰۸۵۰ نفر که در مساحت ۱۰۷۰۹۹ کیلومتر مربع ساکن بوده اند.

او گفت: از این تعداد ۶۱۳۵۴۱ جمعی نفر ساکن در نقاط روستای که ۱۲ درصد از جمعی کل استان را شامل شده و نسب به سال ۱۳۹۰ یک درصد کاهش یافته است؛ در استان اصفهان ۲۸ شهرستان، ۵۲ بخش و ۱۲۵ دهستان وجود دارد.

به گفته او: مهمترین فعالیت‌های عمران روستایی شامل تهیه طرح سامانده سکونتگاه‌های روستای، تهیه طرح امکان سنج استقرار بهینه سکونتگاه‌های روستای در معرض خطر سوانح، تهیه و اجرای طرح هادی روستایی، تهیه و اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی، تهیه طرح و بهسازی روستا‌های هدف گردشگری، تهیه طرح‌های تفکیک در اراضی توسعه روستایی سامانه (راهبر پاسخ استعلام ساخت و ساز، تغییر کاربری، الحاق به محدوده وتحقق دولت الکترونیک در مناطق روستایی، صدور اسناد مالکی اماکن روستای و شهر‌های کمتر از ۲۵۰۰۰۰نفر، تهیه و طرح هادی در مناطق سانحه دیده و و نظارت صدور پرونده ساختمانی و مدیریت نظام فنی مهندسی است.

او گفت: اختصاص قیر رایگان برای بهسازی معابر و روستا‌های استان از دیگر اقدامات در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۶۹۷/۹۴۰ میلیارد ریال بوده است.

به گفته خانی، تعداد ۹۴۳۳ فقره خدمات فنی صدور پروانه ساختمان روستایی درسطح استان در طی سال ۱۴۰۰ و از سال ۱۳۸۵ که قانون فوق الذکر بنیاد مسکن را موظف به پاسخ گویی نموده است تعداد ۶۳۵۷۸ فقره
انجام شده است.

خانی می‌گوید: باتوجه به قانون فوق الذکر و براساس بازدید‌های کارشناسان این اداره کل در سال از روستا‌های سطح استان از ابتدای امسال بالغ بر ۴۱۲ فقره تخلفات ساختمانی به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و دبیر کمیته شورای حفظ حقوق دولت و بیت المال اعلام گردیده است، که بالاترین نوع تخلف ساختمانی به ترتیب مربوط به، ۴۵ مورد ساخت و ساز بدون استعلام از بنیاد مسکن، ۲۱۰مورد عدم رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله و اصول ایمنی سازه و ۲۳۵ مورد ساخت و ساز بدون اخذ پروانه و ۷۵ مورد ساخت و ساز خارج از محدوده طرح و در کاربری باغات و ... است.

او گفت: این تخلفات تنها بخشی از تخلفات گزارش شده است. تغییر کاربری در بازه زمان ابتدای سال تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۴۳۰
پرونده تغییر کاربری از کل استان به دبیرخانه رسیده که تعداد ۲۰۶۱ پرونده طی ۶۶ جلسه مطرح و دارای رأی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.