محمد شهلی بر گفت: هم اینک ۳۹ درصد صید کل کشور، ۲۳ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی، رتبه اول صید در غرب اقیانوس هند و تأمین کننده بیش از ۷۰ درصد تُن ماهیان کشور یکی از شاخص های اقتصادی استان سیستان و بلوچستان به شمار میرود.
او گفت: استان سیستان و بلوچستان با وسعت ۱۸۷ هزار کیلومتر مربع و ۳۰۰ کیلومتر طول مرز آبی ظرفیتهای خوبی در حوزه اقتصادی بویژه شیلاتی دریا دارد و این اداره کل در سال ۱۳۶۰ در چابهار با بهره برداری از سردخانه ۲ هزارتنی چابهار، سردخانه ۲ هـزارتنی کنــارک و سردخانه ۲ هزار تنی زاهدان تاسیس شده و در طول سالهای گذشته بیشتر تاثیر را در اشتغال داشته است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفتهم اینک ۱۱ اسکله و جایگاه تخلیه صید، ۲ هزار و ۵۰۰ شناور اعم از قایق و لنج، حدود ۲۵ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۸ تعاونی صیادی، ۶ شهرک و ناحیه صنعتی و بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی صنایع شیلاتی از جمله ظرفیتهای شیلاتی جنوب استان است.
او گفت: دارا بودن منطقه بالقوه پرورش میگو با بیش از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد، ۴۱ درصد صید آبهای جنوب کشور از دیگر ظرفیتهاست و به دلیل وجود شرایط مناسب از جمله زمینهای بلااستفاده ساحلی، نیروی کار ساده، فناوری بومی شده و قابل دسترس، بازارهای نسبتاً شناخته شده جهانی و ارزش صادراتی آبزیان(ماهی، میگو وسایر آبزیان دریایی) در توسعه آبزیپروری، می تواند نقش مهمی در افزایش اشتغال، ارزآوری و توسعه روستایی در مناطق ساحلی جنوب استان ایفا کند.
شهلی بر گفت: اسکلههای صیادی برای اشتغال و رونق تولید نقش مهمی در سواحل مکران دارد و علاوهبر این ظرفیت مهمی در بحث گردشگری به حساب میآیند، و دسترسی به آبهای آزاد اقیانوسی، وجود اسکلههای متعدد شیلاتی، فراهم بودن زمینههای صادرات، وجود شهرکهای صنعتی وابسته و اراضی مستعد پرورش میگو و توسعه روز افزون آن، صنایع شیلاتی را به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه سیستان و بلوچستان مطرح کرده است.
او گفت: هماینک ۶ شهرک و ناحیه صنعتی شیلاتی با داشتن ۳۰ واحد کنسروسازی، ۳۰ واحد عملآوری، ۱۲ واحد پودر ماهی، ۱۳ واحد سردخانه و ۱۰ واحد شناورسازی و بیشاز ۳۰ واحد یخسازی در نوار ساحلی سیستان و بلوچستان وجود دارد.