اخیراً در یکی از برنامههای صدا و سیما – که اکنون نیز پخش آن متوقف شده است – یک پزشک در ادعایی عجیب و غریب و به این مضمون گفته بود: «یکی از عللی که آرتروز، حداقل در کشورهای مسلمان و کشور ما نسبت به کشورهای غربی بیشتر است، هم توالت ایرانی و هم برای نمازخواندن ماست. چون وقتی زانو به صورت چهار زانو قرار میگیرد و فشار فوق العاده زیادی بر روی زانو ایجاد میکند، باعث تخریب غضروف و آرتروز میشود».
فارغ از اینکه نظر منفی این فرد در مورد توالت ایرانی و ترجیح دادن توالت فرنگی بر آن، در دنیای پزشکی مخالف داشته و با برخی گزارشهای علمی هم در تناقض است، اما از آن مهمتر، ادعای عجیب وی در مورد «نماز خواندن و کشورهای اسلامی» است که در این زمینه چند نکته باید گفته شود:
یک: بر اساس تحقیقی که چند سال پیش در دانشگاه بینگهمتون، دانشگاه ایالتی نیویورک، صورت گرفت، محققان، آماری را بر اساس حرکات مدلهای انسان دیجیتالی رایانهای مردان و زنان سالم هندی، آسیایی و آمریکایی و مدلهای مبتلا به کمردرد تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که حرکات صحیح در مراسم نماز مسلمانان میتواند کمردرد را کاهش دهد!
«بر اساس تحقیقات جدید، حرکات فیزیکی مکرر در مراسم نماز مسلمانان در صورت انجام صحیح میتواند احتمال بروز کمردرد را کاهش دهد. این مطالعه نشان داد که نه تنها نماز آرام اضطراب جسمی را از بین میبرد، بلکه زاویه مناسب زانو و پشت میتواند یک درمان بالینی موثر باشد».
البته ناگفته پیداست که مسلمان واقعی نه برای درمان، ورزش یا هر نفع ظاهری دیگر، که بر اساس تکلیف خود و در راستای امتثال امر الهی نماز میخواند.
دو: نمازگزاران در هنگام تشهد و سلام، به نشانه ادب، معمولاً دو زانو – و نه چهار زانو - مینشینند! ضمن اینکه در رسالههای توضیح المسائل گفته شده است: «مستحب است که نمازگزار، در حال تشهد بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را به کف پای چپ بگذارد».
چه بسا این اقدام هم دارای حکمت باشد و برای راحت بودن زانوها – حتی در حد همان چند ثانیه – بسیار مؤثر باشد.
سه: پزشک مذکور در بخش دیگری ادعا کرده بود: «اگر در ایران از هزار تا، ۱۰۰ مورد را جراحی میکنیم شاید در اروپا و آمریکا، از هزار تا ۲۰ تا را جراحی میکنند؛ چون آرتروز در ایران بیشتر است»!
هر چند معلوم نیست که واقعاً این ادعا با چه معیار و با استناد به کدام سند و دلیل معتبر گفته شده است؛ اما نمودار زیر بر اساس یک تحقیق علمی، که آمار آن، منتهی به سال ۲۰۱۹ است، رده بندی کشورها در زمینه «جراحی تعویض مفصل زانو» نشان میدهد:
به غیر از کشور ترکیه – که آن هم در اواسط جدول قرار دارد، هیچ کشور مسلمانی در این فهرست مشاهده نمیشود و کشورهای دنیای کفر در صدر این جدول قرار دارند!
در نمودار زیر نیز رده بندی «جراحی تعویض مفصل ران» در نقاط مختلف دنیا را مشاهده میکنیم:
جالب اینجاست که در این نمودار هم به غیر از ترکیه که آن هم در اواخر جدول قرار دارد، باز هم هیچ کشور مسلمانی یافت نمیشود!
چهار: براساس گزارشی که سایت تخصصی «rheumatologyadvisor» در سال ۲۰۱۹ آورده و مربوط به بررسیهای قبلی است، میزان شیوع استاندارد شده سنی آرتریت روماتوئید از ۹۱ تا ۴۷۱ مورد در ۱۰۰۰۰۰ متغیر بود که بالاترین میزان شیوع استاندارد شده سنی در بریتانیا، ترینیداد و توباگو و باربادوس (به ترتیب ۴۷۱.۸، ۴۰۴.۴ و ۴۰۲.۶) و اندونزی، تیمور شرقی و سریلانکا کمترین نرخ را داشتند (به ترتیب ۹۱.۱، ۹۱.۴ و ۹۷.۲). همچنین نرخ بروز استاندارد شده سنی از ۵.۶ تا ۲۷.۵ مورد در ۱۰۰۰۰۰ متغیر بود که بالاترین میزان بروز در بریتانیا، ایرلند و سوئد بود.
در این آمار نیز مشاهده میشود که مشکلات و التهابات مربوط به مفاصل، در بریتانیا بالاترین و در اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان، کمترین است.
پنج: اگر به فرض، چند ثانیه نشستن بر روی پا در هنگام نماز، موجب آرتروز میشود! در آن صورت، اولویت این است که از این به بعد، بر روی نرمشها و ورزشها هم همین قدر حساسیت نشان دهیم و خط بطلانی بر بسیاری از آنها بکشیم! زیرا بسیاری از ورزشها و نرمشها به طور مستقیم یا غیر مستقیم با خم شدن زانو و یا فشارآمدن به زانو ارتباط دارند.
شش: آدرس را گم نکنیم؛ بخش مهمی از مشکلات مربوط به مفاصل چه در کشور ما و چه در سایر نقاط جهان، مربوط به سبک زندگی غلط و همچنین استفاده از روغنها و غذاهای مضر است، نه چند دقیقه یا چند ثانیه نشستن بر روی زانو!
هفت: تنها کسی که در عالم هستی آگاه به همه امور است، خالق یکتاست. اگر او را عادل و حکیم میدانیم، بنابراین باید به دستورات او هم اعتماد کنیم. مجموعه احکام و معارف دینی اینگونه نیست که به سلیقهها یا دریافتهای اشخاص و یا علوم ناقص متکی باشد، بلکه مستظهر به علل یا حکمتهای حقیقی هستند که بعضی از آنها در آیات و روایات بیان شده اند؛ برخی از این علل و حکمتها نیز به سبب پیشرفت علوم و فناوری ها، امروزه برای انسانها آشکار شده است. البته قرار هم نیست علت هر حکمی برای انسان آشکار گردد. زیرا در آنصورت ممکن است موضوع آزمایش و ابتلا و همچین اعتماد به خداوند حکیم نادیده گرفته شود.
هشت: خداوند، مهربانترین مهربانان است و شأن او اجل از این است که نعوذ بالله برای بنده خودش ضرر بخواهد. همان دینی که میگوید روزه گرفتن بر انسان واجب است و افطار عمدی آن دارای عقوبت است، همان دین هم میگوید اگر روزه برای فرد بیمار ضرر دارد و آسیب جسمی قابل توجه به او میزند، روزه گرفتن برای او حرام است؛ بنابراین به خداوند حکیم و دین مبین اسلام اعتماد کنیم.
منبع: جهان نیوز
سریع برای هر موردی عمل جراحی انجام شده و هزینه میلیونی تقدیم جناب دکتر می شود.
ضمن اینکه آمار آقای دکتر در تلویزیون هم براساس این آمار غلط بوده و به ازای هر هزار نفر زیر ۳ نفر نیاز به جراحی دارند.
یعنی نماز در مورد کشورهای غیر مسلمان ایشان هم درست نبوده
ضمن اینکه این آمار شما هم همه کشورهای دنیا رو اعلام نکرده شاید بخشی کشورها آمار اعلام نمی کنند
یعنی هیچ چیز درست حسابی نیست
این هم روش