ناصر کرمی راد در مراسم رهاسازی بچه ماهیان استخوانی در رودخانه گرگانرود گفت: یکی از وظایف حاکمیتی سازمان شیلات ایران بازسازی ذخائر ارزشمند آبزیان است و هر ساله بیش از ۳۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی و خاویاری در سه حوزه آبی کشور (دریای خزر، آبهای داخلی و خلیج فارس و دریای عمان) رهاسازی میشود.
او گفت: بار آلودگیهای وارد شده به دریاها، توسعه جامعه ساحل نشینی، برداشت شن و ماسه از سواحل، خشکسالی ها، ورود فاضلابهای خانگی و صنعتی به دریاها و ... همگی از عواملی هستند که در ضریب بازماندگی بچه ماهیان رهاسازی شده تاثیر دارند.
کرمی راد میگوید: ضریب بازماندگی و برگشت این رهاسازیها بین ۵ تا ۱۰ درصد برآورد میشود که این ضریب با سبد صید سالانه صیادها ارتباط مستقیم دارد.
سرپرست اداره کل شیلات گلستان هم در این مراسم گفت: تاکنون بالغ بر ۲۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی تولید شده در مراکز تکثیر و بازسازی استان در دو رودخانه گرگانرود و قره سو رهاسازی شده است.
اسماعیل جباری گفت: در این رهاسازی بیش از ۷ میلیون قطعه بچه ماهی کپور با وزن ۳۵۰ میلی گرم و بیش از ۱۳ میلیون قطعه بچه ماهی کلمه با میانگین وزنی رها شده ۵۰۰ میلی گرم، با حضور جامعه صیادی و ساحل نشین استان، روانه دریا میشود.
او گفت: پیش بینی میشود که در اثر این رهاسازی و همچنین مهیا بودن شرایط زیست محیطی و لحاظ ضریب ۵ درصد بازگشت شیلاتی، در طی ۳ الی ۴ سال آینده حدود یک میلیون قطعه ماهی کلمه و یک میلیون و ۲۰۰ قطعه ماهی کپور در سبد صید صیادان استان وجود داشته باشد.
پیش بینی میشود تا پایان زمان رهاسازی جمعا تعداد ۴۵ میلیون قطعه انواع بچه ماهی استخوانی و خاویاری در رودخانههای استان رهاسازی شود.
هر ساله رهاسازی بچه ماهیان خاویاری و استخوانی در آبهای استان از خردادماه آغاز و به مدت یک الی دو ماه ادامه دارد.