میزبانی ایران از ۵ میلیون مهاجر افغانستانی:
صادق رضادوست، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: پدیده پناهندگی نتیجه برخی موضوعات امنیتی در جهان نظیر جنگ های داخلی است.
صادق رضادوست در همایش گرامیداشت روز پناهنده که در سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار شد گفت: با وجود اینکه برخی کشورها ادعای حمایت از پناهندگان را دارند اما مشکلاتی برای آن ها ایجاد می کنند و حتی جلوی مرزهایشان دیوار می کشند.
به گفته رضادوست، در این شرایط جمهوری اسلامی ایران با وجود تمام مشکلاتی که با آن ها دست و پنجه نرم میکند اما میزبان خوبی برای مهاجرین و پناهندگان بوده است؛ حتی زمانی که ایران درگیر جنگ ۸ ساله بود در تلاش بود تا برای مهاجرین کمترین مشکلات ایجاد شود.
سازمان های جهانی به کمک مهاجرین بیایند:
بر اساس آمارها حدود ۱۰ میلیون مهاجر افغانستانی در جهان وجود دارد که حدود یک سوم آن در ایران زندگی می کنند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور می گوید: در سه ما اخیر طرح شناسایی اتباع افغانستانی را کلید زدیم و با جلساتی که با نمانیدگان کمیساریای عالی سازمان ملل و سازمانهای مردم نهاد داشتیم تلاش شده که بتوانیم در آینده کمکهای ملموس تری برای مهاجرین افغانستانی داشته باشیم. از سازمان های جهانی انتظار داریم که حمایت های بیشتری از مهاجرین افغانستانی که در ایران هستند داشته باشند چرا که در شرایط اقتصادی کنونی و تحریم های موجود، زیرساخت های لازم برای کمک به مهاجرین را نداریم.
۱۰۰ میلیون نفر در عرصه جهانی بی جا شدهاند:
پریزنر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل گفت: تعداد کشورهایی که دچار این مخاطره هستند افزایش یافته و اگر این تعداد افزایش یابد میتوان قرن ۲۱ را فاجعه بار نامید. در روز پناهنده ما تابآوری پناهندگان را تکریم میکنیم و بیش از ۴ دهه است که ایران تمام منابع خود را برای پناهندگان به میان آورده است. کمیساریای حقوق بشر در سال ۲۰۲۱ حمایت خود را در این زمینه متعهدانه انجام داده است و این کمک ها افزایش چشم گیری داشته است.
خانم گلد کووا، نماینده کمیساریای سازمان ملل گفت: حق برخورداری از پناهندگی یک حق انسانی است اما متأسفانه بی جا شدن یکی از مشکلات اصلی جهان امروز است و ۱۰۰ میلیون نفر در عرصه جهانی بی جا شدهاند. یعنی از هر ۷۸ نفر یک نفر دچار بی جا شدگی است و در دهه اخیر این تعداد افزایش یافته است.
به گفته نماینده کمیساریای سازمان ملل، ایران جز ۱۰ کشور اصلی میزبانی سخاوتمندانه از مهاجرین است که از قرن ۱۶ میلادی پذیرای پناهندگان ارمنی بوده است.
نماینده کمیساریای سازمان ملل گفت: باید از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مهاجرین تشکر کنیم. تعداد و آمار درست به کمک های ما سرعت بیشتری میبخشد. اینگونه نیست که ما به تلاش های ایران بی توجه باشیم یکی از نکات بسیار مهم فرصت های آموزشی در ایران است که این بسیار قابل تقدیر است که با حکم مقام معظم رهبری حکم ادامه تحصیل در ایران را دادند.
نماینده کمیساریای سازمان ملل گفت: یکی از سیاست های ایران، اجرای طرح واکسیناسیون اتباع است که تاکنون بسیاری از این پناهندگان از واکسن و تحصیل برخوردار شده اند. موضوع بیمه سلامت هم که در دستور کار جمهوری اسلامی ایران است که ما نیز حمایت خود را ادامه خواهیم داد.