ایران تا کشور میزبان جام جهانی فاصله زیادی ندارد و بنادر استان بوشهر در نزدیکترین فاصله تا بنادر قطر واقع شده است.
استان بوشهر در فاصله ۱۶۰ کیلومتری کشور قطر قرار دارد؛ این فاصله به قدری نزدیک است که چندی پیش موضوع ایجاد تونل دریایی بین ایران و قطر از طریق بنادر استان بوشهر مطرح شد که بیانگر شرایط خاص و ممتاز برای توسعه روابط دو کشور است.
بیستودومین دوره جام جهانی فوتبال از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱) در قطر برگزار خواهد شد و ایران به خاطر همسایگی با میزبان، میتواند فرصتهای فراوانی برای استفاده داشته باشد.
یکی از مهمترین اقدامات برای بهرهمندی از فرصتهای جام جهانی برای کشور ما ایجاد زیرساختهای مناسب است؛ با توجه به نزدیکی بنادر بوشهر و قطر باید در عرصه دریا از این فرصت به خوبی استفاده شود.
توسعه ارتباط دریایی بین استان بوشهر و کشور قطر به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفته و در این راستا راهاندازی خط کشتیرانی، ایجاد پایانه مسافربری دریایی، تقویت زیرساختهای بندری، گمرکی و گردشگری و حل مشکلات فعالان حوزه دریا میتواند راهگشای توسعه روابط باشد.
توسعه مراودات دریایی بین بوشهر و قطر
معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: برای توسعه روابط استان بوشهر با کشور قطر برنامهریزی و تلاش شده است و باید با تسریع در اقدامات زمینه بهرهمندی از فرصت جام جهانی را فراهم سازیم.
به گفته علی باستین توسعه ارتباطات دریایی یک اولویت مهم است و علاوه بر حوزه جابجایی بار و مسافر از طریق دریا، باید ظرفیتهای گردشگری را بین دو کشور فعالتر کنیم.
به گفته وی زمان اندکی تا برگزاری جام جهانی قطر باقی مانده است که بنادر استان بوشهر با بنادر قطر کوتاهترین فاصله دریایی دارند و باید از این فرصت خوب استفاده کنیم.
معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: توسعه روابط تجاری، اقتصادی، سرمایهگذاری، مسافری و گردشگری بین بوشهر و قطر را به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار داریم.
باستین می گوید خط کشتیرانی بین بنادر استان بوشهر به دوحه قطر راه اندازی شده است و در تحقق این مهم راهاندازی خط کشتیرانی مسافری از طریق پایانه بندر بوشهر و دیر برنامهریزی شده است.
به گفته وی بر اساس برنامهریزی این خط دریایی با کشتیهای کروز راهاندازی میشود. همچنین با هماهنگی شرکتهای ایرلاین ایرانی، پرواز مستقیم بوشهر به دوحه راهاندازی میشود.
باستین می گوید: این خطوط هوایی و دریایی بین بوشهر و قطر با ظرفیت سنجی و توجیه اقتصادی کافی راهاندازی میشود.
تقویت زیرساختهای بندری
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر پس از راهاندازی اسکله مسافری بندر بوشهر ،خط کشتیرانی بوشهر - قطر در آستانه جم جهانی فوتبال راه اندازی میشود.
محمد شکیبینسب گفت:پروژه اسکله مسافری بوشهر در نیمه نخست امسال تکمیل می شود، این اسکله شامل احداث هفت سازه دریایی برای سوار و پیاده شدن مسافر است که با توجه به پیشبینی استفاده از این اسکله برای جام جهانی فوتبال قطر با اولویت ویژه اجرا میشود.
وی گفت: از همه ظرفیتها برای توسعه زیرساختهای بندری و هموارسازی زیرساختهای برای توسعه مراودات از طریق دریا استفاده میکنیم.
استان بوشهر بندر معین کشور در صادرات به قطر
به گفته رئیس اتاق بازرگانی بوشهر جام جهانی قطر فرصت بسیار خوبی برای استان بوشهر است و تا یک ماه آینده پایانه مسافربری دریایی بندر بوشهر آماده راهاندازی میشود.
خورشید گزدرازی گفت: دولت برنامههای ویژهای برای تقویت تعاملات تجاری، اقتصادی و بازرگانی با کشور قطر دارد و در این راستا نقش مهمی به استان بوشهر واگذار شده است.
به گفته وی بنادر استان بوشهر با بنادر کشور قطر نزدیک است و ۷۰ درصد از صادرات کشورمان به قطر از طریق بنادر استان بوشهر انجام میشود که ۴۵ درصد آن بر عهده بندر دیر است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر می گوید استان بوشهر بهعنوان بندر معین کشور در صادرات به قطر معرفی شده است که توسعه زیرساختهای بندری، گمرکی و گردشگری از برنامههای مهم استان بوشهر در گسترش روابط با قطر است.
وی می گوید بندر دیر به تجهیزات گمرکی مجهز شده است و ایجاد دستگاه ایکسری کانتینری برای تسریع در صادرات از بندر دیر در اولویت و تجهیز گمرک این بندر به امکانات مورد نیاز در دستور کار قرار گرفته است.
گزدرازی می گوید مشکل سوخت یارانهای کشتیهای مسافری در استان بوشهر با پیگیریهای انجام شده بهزودی حل می شود و یارانه سوخت به کشتیهای گردشگری ابلاغ میشود.
مهر