غلامعلی حداد عادل شامگاه پنج شنبه در همایش بزرگداشت بسیج اساتید و گرامیداشت شهید چمران با اشاره به خاطرات و ویژگیهای برجسته این شهید گفت: در زمان دانشجویی و بعد از آن شاهد فعالیتهای شهید چمران بودم.
در حوالی دی ماه ۵۷ شهید مطهری سفری به پاریس داشت که بیان کرد فعالیتهای دانشجویی مسلمان در اروپا و آمریکا با مدیریت پنج نفر اداره میشود که یکی از آنها دکتر چمران بود.
شهید چمران شخصیتی دانشگاهی و انقلابی
به گفته او شهید چمران یک شخصیت دانشگاهی و انقلابی در نظر ما ظاهر شد، این شهید قبل از شروع جنگ نقش خاصی در اداره کشور و ارتباط با امام (ره) و بزرگان مانند شهید بهشتی داشت و حتی در ارتباط با لبنان و فلسطین و لیبی شاخص بود.
شهید چمران از طریق آموزش به مسلمان این کشورها خدمت میکرد و عزتی که شیعیان حزب الله و لبنان به رهبری سید حسن نصرالله دارد، پایهگذار آن شهید چمران است.
حداد عادل میگوید: در زمان جنگ عنوان جنگهای نامنظم را آغاز کرد و از تمام آموزههای جنگی خود در مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده کرد.
در برخورد با نیروهای انقلابی و خودی بسیار خوشرو و گشاده رو بود و سطح علمی بسیار بالایی داشت و یک فیزیکدان تئوری نبود بلکه فعال علم و عمل باهم بود.
پیوست به انقلاب با تمام وجود
او میگوید: چنین آدمی که مهندسی و درسخوانده فیزیک پلاسما بود، دعای کمیل عربی را به فارسی ترجمه کرده است.
در مبارزات جنبش نهضت ملی صنعت نفت مبارز بوده است و موافق جبهه ملی در سال ۱۳۳۲ بوده است و زمانی که امام (ره) پرچم انقلاب را به دست میگیرد چمران نه در سطح جبهه ملی و نه در نهضت آزادی منفعل نمیماند بلکه با تمام وجود به انقلاب اسلامی میپیوندد.
به گفته او اینها درسی است برای استادان دانشگاهی که دانشجو را از کار در ایران مأیوس و تشویق به مهاجرت میکنند و یا دانشجویانی که انتظار دارند که مملکت باید دنبال آنها باشند.
حدادعادل میگوید: امروزه میدان برای چمران شدن باز و کار زیاد است، گفت: به رغم همه توطئهها این انقلاب سرپاست و بیش از هر روزی واقعیت آن در جهان احساس میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر حل مشکلات اقتصادی و کار فرهنگی است و از جامعه دانشگاهی این انتظار را دارند که در این دو جبهه فعال باشند و در واقع تولیدی که پایههای آن در دانشگاه باشد را خواستار است.