محققان دانشگاه اوهایو طی یک آزمایش در مورد جذب پروتئین گیاهی و پروتئین سینه مرغ در دستگاه گوارش دریافته اند که روده پروتئینهای جایگزین گوشت را کمتر از پروتئین خود گوشت جذب میکند؛ این میزان گرچه در سینه مرغ بیشتر از مقدار مذکور است، اما در مقایسه با خود گوشت بسیار کمتر است.
Da Chen و Osvaldo Campanella محققان این پروژه میگویند: غذاهای گیاهی باید با دقت طراحی شوند تا ویژگیهای تغذیهای مشابه یا بهتر از پروتئین حیوانی داشته باشند.
چن و کامپانلا در آزمایشهای خود، لایهای از سلولهای روده انسان را روی داربست رشد دادند که به صفحات تقسیم شده بین دو اتاق تقسیم شده بود و سپس از آنزیمهای معده و روده کوچک برای هضم یک جایگزین گیاهی برای گوشت و سینه مرغ پخته استفاده کردند.
طبق این مطالعه، پروتئین جایگزین گوشت نسبت به سینه مرغ، دو درصد کمتر توسط سلولهای روده جذب شدند.
این مسئله ثابت میکند که خوردن جایگزینهای گوشت ممکن است منجر به جذب پروتئین کمتر از طریق دیواره روده به جریان خون شود.
در بخش دوم آزمایش، این تیم غذاهای هضم شده را تجزیه و تحلیل کردند و متوجه شدند که قطعات پروتئین سینه مرغ نسبت به جایگزین گوشت کوچکتر و بیشتر قابل حل در آب است.
کامپانلا و چن میگویند: نشان داده شده است که مولکولهای کوچکتر و محلولتر را میتوان راحتتر از طریق سلولهای روده منتقل کرد. به این معنی که پروتئین سینه مرغ قابل جذبتر است.
او افزود: اگرچه جایگزینهای گیاهی به جای گوشت اندکی جذب کمتری دارند، اما هنوز هم پروفایل اسید آمینه خوبی دارند و میتوانند مکمل مناسبی برای یک رژیم غذایی متعادل باشند.
منبع: اخبارالیوم